Fred Again.. – Actual Life 3 (January 1 – September 9 2022)

Waardering

8

2022 moet voor Fred Again.. toch een beetje als zijn jaar voelen. In een mum van tijd groeide hij uit tot een van de interessantste namen in de dancescene, waren alle recensies van zijn festivaloptredens lovend en had hij samen met Future en The Swedish House Mafia een flinke zomerhit te pakken. Ook lukte hem iets wat veel artiesten niet lukt: relevant blijven na een Tiktok-hit. Actual Life 3 (January 1 – September 9 2022) is alweer het derde album van Fred Again.. in een jaar tijd en het zoveelste bewijs dat hij het verdient om op elke dansvloer afgespeeld te worden.

De muziek van Fred Again.. is niet zoals van de meeste danceartiesten. Het voelt minder als een formule, maar is vaak erg persoonlijk en bijna emotioneel. Dit is knap, aangezien de producer samples van anderen pakt en omtovert tot dansbare muziek. Wel is de alleskunner vaak ook subtiel met eigen vocalen te horen op zijn tracks. Zo voegt hij net dat persoonlijke randje toe dat jou als luisteraar grijpt.

Actual Life 3 begint op 1 januari van dit jaar. Met een korte introductie horen we Fred Again.. met een vrouw lachen en neemt hij je meteen mee naar de eerste pagina van zijn gelukkige, muzikale dagboek. Op Eylar (shutters) zingt Fred Again.. samen met deze vrouw meermaals ‘You make it better’. Tel daar de opzwepende beat bij op en je hebt een geheel eigen liefdeslied.

Ook Delilah (pull me out of this) en Kammy (like i do) zijn heerlijke opzwepende tracks die op elk feest gespeeld kunnen worden en in de alom geprezen liveshows van Fred Again.. het publiek in extase zullen brengen. Toch is het juist een track als Berwyn (all that i got is you) die de producer zo interessant maakt. De combinatie van spoken word, zang en muziek maken van dit Berwyn bijna een letterlijke dagboekpagina. Ondanks de grote doorbraak van Fred Again.. weet hij zich ook nog buiten de clubs te bewegen en zet hij hiermee de gevoelige lijn van Actual Life 1 en 2 door.

Het leven kan niet alleen een groot feest zijn. De muziek van Fred Again.. is, zoals de albumtitels al verraden, zijn Actual Life. Deze balans maakt het album zo interessant. Het ene moment verlang je met Danielle (smile on my face) terug naar de afgelopen festivalzomer en het andere moment staan de tranen je nabij met een nummer als Mustafa (time to move you).

Met afsluiter September 5th heeft Fred Again.. nog een boodschap: ‘If you don’t know, don’t worry’. Hiermee gaat het derde muzikale dagboek dicht. Als luisteraar heb je een reis doorgemaakt langs alle emoties van de producer en voelt het alsof je echt een stuk van het leven van Fred Again.. hebt gehoord. Terwijl dit project is afgesloten, is Actual Life 4 waarschijnlijk weer begonnen en is het nu al spannend waar Fred Again.. gaat belanden.