Jungle – Jungle

 

Twee producers uit Engeland die zojuist een heel erg fijn zomerplaatje hebben gemaakt, dat is Jungle. Het begon allemaal met de single Platoon. Daarna volgde al snel singles als The Heat en Busy Earnin’. Een collectie aan fijne swingende nummers. Vandaag kwam het debuut uit. En het mag gezegd worden: wat een plaat!

De muziek van producers duo Tom ‘T’ McFarland en Joshua  ‘J’ Lloyd-Watson is een soort elektronische mengelmoes van disco, funk en allerlei andere invloeden. Het allerbelangrijkste is dat de muziek swingt en/of enorm catchy is, maar ook heel sterk is geproduceerd.

Het album opent met het heerlijke The Heat. Daarna volgen er een reeks swingende, diep gelaagde en intens opgebouwde nummers die moeilijk te weerstaan zijn. Het enorm fijne Time swingt alle kanten uit terwijl Lucky I Got What I Want een diepe opbouw heeft.

Jungle is een plaat die lekker weg luistert. De productie van ieder nummer is complex maar toch enorm pakkend. Die opbouw en tempowisselingen zorgen voor het ultieme luisterplezier. Neem bijvoorbeeld Son of Gun die rustig begint en zich rustig opbouwt, dit terwijl er niet echt een climax komt. Het is een zeer indrukwekkend aspect van ieder nummer op dit album.

Ook een interessant element van Jungle’s muziek is dat er een duistere kant aan zit. Vooral nummers als Drops, Platoon en Lemonade Lake roepen een bepaalde duisternis op. Maar goed, probeer alsnog maar stil te zitten.

Jungle is een intens, maar swingend album dat deze zomer overal te horen zal zijn. De vele lagen, tempowisselingen, de falsetto-dubbelzang, en een prima meezing gehalte: alles klopt.

Ik blijf het zeggen: Believe the Hype!