Katy Perry – PRISM

Het is eindelijk zover. 18 oktober – de dag dat het nieuwe, veelbesproken album van Katy Perry in de winkels ligt. Terwijl alleen de single ‘Roar‘ online verscheen vielen de mensen al over de nieuwe stijl van de popdiva. Het snoep-imago werd afgeworpen, de punt-BH’s verdwenen in de kliko en in ruil daarvoor trok Perry een weinig verhullend pakje met bekende jungle-print aan. Menig mannelijk publiek vond dit geen enkel probleem en mede door die slimme zet is de video op het moment van schrijven meer dan 132-en-een-half-miljoen keer bekeken.

Perry zou met Prism een nieuw hoofdstuk willen starten. Terug naar haar roots (welke dit dan ook mogen zijn) en de ‘Candy Confection Era’, zoals ze haar muziek tot nu toe beschrijft, af willen sluiten. Op ‘PRISM’ liet ze zich onder andere inspireren door muziek uit de vroege jaren negentig, waaronder hip-hop, clubmuziek en deep house. “That Wendy & Lisa meets CeCe Peniston’s ‘Finally’ meets Crystal Waters’ ‘100% Pure Love’ vibe”, zoals ze het zelf omschrijft. Maar ook meer ingetogen nummers ontbreken uiteraard niet.

Toegegeven, enkele tracks op het album zijn zeker des jaren ’90. ‘Walking On Air‘ klinkt erg disco, wat overigens ook wel eens lekker is. Erg diepgaand is het echter niet. ‘Birthday’, ‘Dark Horse’ en ‘This Moment’ zijn stiekem gewoon de standaard tracks die we van Perry kennen, ook al is het single-materiaal (of al geweest). De nummers, zowel muzikaal als tekstueel gezien, blijven oppervlakkig en bieden weinig avontuur.

Het nieuwe hoofdstuk is met PRISM nog in ontwikkeling. Geen opvallende uitschieters, maar ook geen dieptepunten. Gewoon lekkere, typische Katy Perry liedjes die het prima zullen doen op de radio. Ben je avontuurlijk ingesteld dan doe je er beter aan om dit album even over te slaan. Wellicht dat deze ontwikkeling zich positief voortzet, om het volgende album te laten pieken.

Label: Capitol Records

Luister zelf!