Kygo – Golden Hour

Waardering

7

8

8

8

Het is alweer drie jaar geleden sinds Kygo voor het laatst een nieuw album, Kids In Love, naar buiten bracht. Deze week kwam daar verandering in. De Noorse DJ bracht namelijk zijn nieuwe plaat Golden Hour de wereld in en deze plaat valt zeker niet tegen. De tracks zijn stuk voor stuk pareltjes en je kunt horen dat de Noor twee jaar bezig is geweest met het perfectioneren van dit album. Alle tracks zijn hits die je grijsdraait op een zwoele zomeravond.

De openingstrack The Truth trekt meteen je aandacht met een melodie die eerst nog zacht op de achtergrond klinkt, maar steeds meer in volume toeneemt. ‘I’m having thoughts again/’Hey, are we more than friends?’/Been trying to say those words for days.’ Het stemgeluid van Valerie Broussard past precies bij de muziek of de muziek past perfect bij haar stem en tegen de tijd dat het uptempo refrein begint, ben je verkocht. The Truth is één van de nummers die al eerder uitgebracht zijn. Ook tracks als Higher Love featuring Whitney Houston en Like It Is featuring Zara Larsson en Tyga waren al eerder te horen en worden inmiddels frequent op de radio gedraaid. De singles op de plaat, die we nog niet eerder gehoord hebben, zullen daar naar alle waarschijnlijkheid geen uitzondering op zijn.

Wat het album heel divers en aantrekkelijk maakt, zijn de vele collabs die erop staan. Elk nummer is gemaakt in samenwerking met een andere artiest waardoor elke track echt een eigen sound heeft. Natuurlijk zijn niet al deze samenwerkingen even spectaculair of lekker, maar eentje die er zeker uitspringt, is het nummer Lose Somebody featuring OneRepublic. De plaat begint met een pianomelodie die perfect in harmonie is met de zang van OneRepublic’s leadzanger Ryan Tedder. Het samenspel tussen de twee voert je mee en je kunt alleen nog maar vol verlangen uitkijken naar het refrein waarin geheid een drop zit waar je u tegen zegt.

Naast de liedjes met piano- en gitaarmelodieën komt ook de tropische housevibe, waar Kygo bekend om staat, terug. Het album ademt een zomers gevoel. Het laat je verlangen naar hartje zomer, op vakantie gaan en het bezoeken van festivals. Liedjes als Feels Like Forever featuring Jamie N Commons en Freedom featuring Zak Abel laten je dansen tot je niet meer kunt, alsof je even helemaal in je eigen wereld bent. En hoewel het album vooral is wat we al van Kygo gewend zijn, is dat allesbehalve storend. Waarom zou je iets veranderen als het werkt?

Dan nu de allerbeste track van deze plaat: Don’t Give Up On Love featuring Sam Tinnesz. Wat een heerlijk betoverend nummer is dat. De eerste gitaarklanken van het liedje zijn nog heel rustig en vredig. Deze melodie wordt steeds verder opgebouwd en er komt steeds meer een housevibe naar voren. Daarnaast heeft Sam Tinnesz een hele mooie zuivere sound die heel prettig is om naar te luisteren. ‘Don’t give up on love when it doesn’t work out the first time/Close your eyes and trust that you gotta get low to get high/The world’s full of second chances, you gotta keep on dancing.

Kortom, dit album biedt alles waar je deze zomer naar kunt verlangen: een heerlijke beat, een vakantiegevoel en een reden om dansend door het leven te gaan.