MAX – Colour Vision

max colour vision

Waardering

7

In 2016 verscheen het debuutalbum, Hell’s Kitchen Angel, van popzanger MAX met hitsingle Lights Down Low. Het maken van een tweede album duurde dus even, maar Max Schneider nam deze tijd om te focussen op de liefde, zijn muzikale visie en interessante samenwerkingen. Al dit werk komt nu samen op zijn nieuwe plaat Colour Vision waarin hij meer van zichzelf laat horen en meer over zichzelf vertelt.

Het album begint met de titeltrack. Dit is een goede introductie door de interessante muzikale begeleiding en de manier waarop MAX’s stem naar voren komt. Zijn stem is toegankelijk, warm en verwelkomend. Perfect voor popmuziek. Met het nummer Colour Vision word je gelijk in een warm bad gedompeld.

Daarna valt het al snel op dat deze plaat vol staat met de samenwerkingen waar hij zo hard aan heeft gewerkt. Zes van de twaalf liedjes zijn samen met iemand anders. De ene samenwerking is interessanter dan de andere. Sommigen ben je al snel weer vergeten omdat ze niet echt opvallen.

Wel opvallend is de samenwerking met rapper SUGA van de Koreaanse popgroep BTS. Blueberry Eyes is een lief popnummer, dat interessanter wordt door de toevoeging van Koreaanse rap. Daarnaast is het ook een zeer slimme keuze voor een beginnend artiest als MAX om met iemand van zo’n wereldact samen te werken. Ook de samenwerking met zangeres Hayley Kiyoko, Missed Calls, is prettig om naar te luisteren. Haar heldere vrouwelijke stem past als een puzzelstukje bij MAX’s warme geluid.

Colour Vision is de perfecte titel voor dit album. Het is namelijk zeer vrolijk, warm en vol kleur. De songs zijn allemaal vrij generiek en verder niet heel baanbrekend in lyrics of muzikale begeleiding. Dat is ook niet erg; dit zijn liedjes die je binnen de kortste keren uit je hoofd kent en ze zijn zeer toegankelijk en makkelijk om naar te luisteren.

Helaas is Colour Vision wel een klein album met maar weinig nummers en korte songs. De samenwerkingen zijn leuk, maar MAX had meer van zichzelf mogen laten horen. De liedjes met hem alleen zijn ook best catchy en fijn; hij heeft dus geen andere mensen nodig om een mooi nummer te maken. Toch hoor je hem relatief weinig en dat is jammer.

Al met al is Colour Vision een fijn en basic album om naar te luisteren. De samenwerkingen zijn leuk om naar te luisteren en maken het album interessant. De plaat is alleen te klein voor zoveel samenwerkingen. Hierdoor verlang je naar meer liedjes waarin MAX zijn warme stem laat horen.