Milky Chance – Mind The Moon

Waardering

7

De mannen van Milky Chance zijn terug van weggeweest. Na hun succesvolle albums Sadnecessary en Blossom is het Duitse tweetal terug met hun nieuwste album Mind The Moon dat weer vol staat met hun unieke sound van elektronisch, folk en reggae. De schoolvrienden weten heel goed wat werkt bij hun publiek en houden daarom stevig vast aan deze succesformule.

Het album trapt af met het comfortabele en ietwat duistere Fado, dat al eerder te horen was als single. Het nummer begint met de rustige, lage vocals van Clemens Rehbein die steeds luider en hoger worden naarmate de song vordert. Een prima nummer om in de club rustig op te bewegen of om thuis bij te loungen. Dat duistere en fijne geluid van Fado wordt het gehele album voortgezet.

Rush is een verfrissende samenwerking tussen Milky Chance en Témé Tan. De korte Franse bridge zorgt ervoor dat de plaat de hele tijd interessant is om te horen. En met onder andere We Didn’t Make It To The Moon en Scarlet Paintings, die beiden over de liefde gaan, bewijst het duo dat ze romantische en oprecht getalenteerde songwriters zijn. Het duurt alleen soms even doordat het kwartje valt.

Want ondanks de catchy tunes en de liedjes die erg vloeiend in elkaar overlopen, waardoor het album als een prachtig geheel klinkt, vallen sommige nummers in eerste instantie niet zo op. Oh Mama en Long Run zijn eigenlijk alweer vergeten zodra ze voorbij zijn. Het zijn goede platen, maar de sterke songtekst wordt verdrongen door de herkenbare elektronische beat en het geluid van de gitaar.

Tegen het einde van het album zijn de platen Right From Here en Fallen te horen. Dit zijn twee aangename songs om eens lekker op te dansen. Deze nummers vallen op doordat ze meer uptempo zijn dan de rest van het album en de duistere sound, die onder andere in Fado te horen is, is in deze liedjes een stuk minder aanwezig. Helaas zorgen deze opvallende nummers ervoor dat het slotstuk van het album, Window, een beetje in het niet valt. Deze song brengt het duistere en lage geluid van eerdere nummers juist terug.

Met Mind The Moon laten de mannen van Milky Chance wederom horen dat ze weten hoe ze aanstekelijke nummers schrijven en hoe ze een kloppend album creëren. Is het heel vernieuwend en baanbrekend? Nee, niet per se. Is het herkenbaar en fijn? Ja, dat zeker wel. Al met al een solide album om lekker naar te luisteren.