Sam Hunt – Southside

Sam Hunt - Southside

Waardering

6

7

De Amerikaanse zanger Sam Hunt heeft ondanks de coronacrisis gewoon zijn tweede studioalbum uitgebracht; precies zoals op de planning stond. “Ik wil niet wachten op de perfecte timing om het album uit te brengen. Het liefst release ik het direct als het af is”, laat de zanger weten aan Los Angeles Times. Nummers van Sam Hunt die we al eerder in de hitlijsten zagen verschijnen, zijn onder andere de catchy track House Party. Take Your Time uit 2014 gooide toen ook hoge ogen. Helaas blijven de echte hits uit op dit album met de naam Southside.

Bijna alle tracks hebben eenzelfde sound, maar er is één song die er echt uitspringt en dat is Let It Down. In dit liedje hoor je de country die Sam Hunt in zich heeft meer dan ooit. De banjo, gecombineerd met de warme klanken van zijn stem maken deze track one of a kind. Het nummer brengt een positieve en vrolijke vibe met zich mee, waarmee het een goede toevoeging is aan een van de vele ‘feel good’ playlists.

De muziek van Hunt wordt vaak aangeduid met een country-achtige sound en dat hoor je ook weer terug op Breaking Up Was Easy In The 90’s. Vooral in het refrein is dit te horen, met de warme klanken van Hunt en een banjo die hem versterking brengt. Toch is de muzikant van alle markten thuis, want op Southside zijn ook heuse hiphopinvloeden te horen. De afsluiter van de plaat is daar een goed voorbeeld van. In deze track maakt Hunt meer gebruik van rijmende teksten en wordt er ook een synthesizer toegevoegd voor de meer streetstyle-sfeer in het nummer. De afsluitende track heet Drinkin’ Too Much en eindigt uiteindelijk heel klein. Dat maakt het een perfecte song om de plaat mee af te sluiten.

Wat de zanger goed doet op Southside zijn de storytellingstukken in zijn liedjes. In onder andere That Ain’t Beautiful is dit te horen. Er wordt in deze track veel gepraat op de muziek in plaats van gezongen. Als de zachte stem van Hunt meer praat dan zingt over vrouwen die zich proberen beter en mooier voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn, komt dat binnen en krijgt zijn overtuigingskracht een boost. Het is een lieflijk en klein liedje, en dat ligt Sam Hunt erg goed. Daar put hij zijn kracht dan ook zeker in uit. Een album met overwegend dit soort liedjes is dan alleen weer iets te veel van het goede.

Als je de hele plaat hebt geluisterd, kom je erachter dat Southside niet echt vernieuwend is. De tijden die Sam Hunt beleefde met zijn track Take Your Time lijken niet te gaan komen met dit album. Een eendagsvlieg zullen we Sam Hunt zeker niet noemen, maar voor Southside is geen plekje vrij in de eregalerij.