Selena Gomez – Revelación

Waardering

5

6

In 2011 liet Selena Gomez al weten dat ze haar Spaanstalige nummers wil uitbrengen. Tien jaar later horen we de zangeres voor het eerst in het Spaans, op een compleet nieuwe ep van zeven tracks, genaamd Revelacíon. Die oude songs van de toenmalige Disneyster hebben het daglicht nooit gezien, maar zijn deze nieuwe nummers het luisteren waard?

Als je nu Selena Gomez googlet, dan zie je alleen nieuwskoppen waarin staat dat ze overweegt om te stoppen met muziek. Vlak voor de release van haar eerste Spaanse plaat riep Gomez dat ze klaar is met de kritiek die ze steeds op haar muziek krijgt. Maar kritiek hoort nu eenmaal bij het vak en met het uitbrengen van Revelación zal ze er nog niet vanaf zijn. Met het eerder uitgebrachte openingsnummer De Una Vez hoop je namelijk een mooie Spaanstalige plaat te hebben, maar op de rest van de tracks hoor je alleen het eentonige gedreun van drums.

Revelación was voor Gomez een hulpmiddel. Ze heeft de afgelopen tien jaar veel ups-and-downs gehad en dat hoor je ook. Als zangeres komt ze op het hele album zelfverzekerd over terwijl ze zingt over haar groei nadat haar hart was gebroken. Toch schiet het album muzikaal tekort: de autotune op Baila Conmigo en Dámelo To’ is vermoeiend en de bijdrages van Rauw Alejandro en Myke Towers compenseren dat niet. Met Vicio slaat Gomez een oude weg in en dat is dan ook meteen een van de betere nummers. Het is een catchy popnummer waar fans waarschijnlijk op zullen dansen als de concerten weer doorgaan. Het is jammer dat reggaeton op alle singles te horen is. De boodschappen van de zangeres, maar vooral haar groei, gaan hierdoor verloren.

Het is mooi dat Gomez ons in het Spaans meeneemt door haar verhaal, maar haar eerste Spaanse album zou moeten vragen om meer. Het is niet slecht, maar het is haast niet te geloven dat een groep met Spaanstalige producers en songwriters niks unieks kon afleveren. Daarnaast is de toevoeging van Selfish Love, dat deels Engelstalig is, een gekke keuze op deze Spaanse plaat. Voor de tien jaar dat we op dit album hebben gewacht is het een halfslachtige poging.