Anne-Marie – Therapy

Waardering

7

Anne-Marie is altijd een down-to-earth zangeres gebleven. De Britse popsensatie deelt alle ins en outs van haar persoonlijke leven en schuilt niet achter de glamour van de popwereld. Haar nummers reflecteren dit; ideaal om in de achtertuin te zingen met je beste vrienden. Drie jaar na haar debuut brengt ze Therapy uit. Een verzameling van 12 openhartige nummers, waar ze opnieuw vrouwen aanmoedigt zichzelf te blijven.

De spotlight wordt gedeeld met verschillende gastartiesten, waaronder Niall Horan. Het voormalige lid van One Direction zingt samen met Anne-Marie op Our Song. De track is al eerder uitgebracht als single en werd heel goed ontvangen. Onlangs heeft de zangeres daar ook de single Kiss My (Uh Oh) aan toegevoegd. Samen met Little Mix zingt ze over het bevrijdende gevoel van het weglopen uit een slechte relatie. Klinkt een beetje als een studentenfeestje, maar is leuk om naar te luisteren.

Het album heeft de nodige gastartiesten, maar solo klinkt de zangeres even goed. Op Beautiful zweeft haar stem door de teksten als ze zingt over onzekerheden en het accepteren van je eigen lichaam. Aan het einde horen we meerdere jonge vrouwen zingen. Met het risico om cliché over te komen brengt Anne-Marie een boodschap die niet vaak genoeg gehoord kan worden. Ze sluit af met de titeltrack waarin ze zichzelf verwijt dat ze achter liefde en tattoos aan is gegaan voordat ze daadwerkelijk voor therapie koos. Het is duidelijk dat de muziek haar therapie is en veel fans delen dat met haar.

Op haar debuutalbum in 2018 speelde Anne-Marie het nog veilig. Haar unieke persoonlijkheid is sinds toen steeds meer aan het licht gekomen. Gelukkig maar, naast haar stem is dat een van haar beste attributen. Het openingsnummer x2 heeft niet lang nodig voordat Anne-Marie ‘a nice bit of old skool juicy payback’ belooft. Die toon houdt ze vast op de track Who I Am waar ze zingt: ‘you can love me or hate me/ nothing’s going to change me’. Niet alleen wat betreft haar persoonlijkheid is groei te zien, maar ook muzikaal. Iedere track is zo uniek dat je je af kunt vragen of je naar een album luistert of naar je afspeellijst op Spotify. Het voelt een beetje klakkeloos, maar tegelijkertijd is het precies wat je van haar tweede album verwachtte en verlangde.

Anne-Marie’s persoonlijkheid krijgt eindelijk een kans om te stralen buiten haar social media platforms. De al eerder uitgekomen tracks met gastartiesten overschaduwen soms haar eigen aanwezigheid, maar ze danst vol zelfvertrouwen haar weg door het album. Op Therapy combineert de 30-jarige de trends uit de popcultuur met haar unieke karakter.