Slaves – Revision

Waardering

5

6

We mogen 2018 gerust bestempelen als het definitieve doorbraakjaar van Slaves. De Amerikaanse post-hardcoreband (niet te verwarren met de Engelse punkgroep met dezelfde naam) overtuigde met hun lovend ontvangen album Beautiful Death. Nu de spotlights op Slaves gericht staan, pakt het vijftal in 2019 logischerwijs door. De akoestische ep Revision moet een andere kant van de band laten zien.

Slaves staat te boek als ruig en hard, maar daar is op een akoestisch album natuurlijk niet veel van te merken. Naast twee nieuwe tracks, heeft Slaves voor Revision vier al eerder verschenen nummers volledig gestript. De band is haast onherkenbaar. Het als single uitgebrachte nieuwe nummer Body On Fire is bijvoorbeeld een keurig popliedje dat ook van een willekeurige boyband had kunnen zijn. Er zijn niet veel bands die van hardcore naar een boybandsound kunnen overstappen. Tweede nummer I’d Rather See Your Star Explode is weliswaar harder, maar met hardcore heeft het weinig te maken. Vooral de zang blijft achter bij de rest van de bandleden, die het gaspedaal nog wel een beetje willen indrukken. De originele, stevige versie van het nummer staat op het vorig jaar uitgebrachte album Beautiful Death en eerlijk gezegd verlang je daar al snel naar terug

Ballad Down For The Ride is het andere nummer dat nog niet eerder is uitgebracht en wordt samen met Jessie Abbey vertolkt. Abbey is zangeres en toetseniste van de Amerikaanse indieband Musical Charis. Down For The Ride is wederom een keurig popliedje, maar de achtergrondzang van Abbey maakt het tot een betere song dan Body On Fire. Het afsluitende My Soul Is Empty And Full Of White Girls is het hardste nummer van de ep. Weg zijn de akoestische gitaren en eindelijk laat Craig zich een beetje gaan. Je merkt meteen dat de band beter tot zijn recht komt. En het doet meteen de vraag rijzen waarom zo’n akoestische ep eigenlijk gemaakt moest worden.

Revision is een wisselvallig minialbum. Het wachten is op een volgende volledige plaat,  misschien geven de heren van Slaves dan weer meer gas. Het stevigere werk is toch een sound die de band beter past. Op 19 februari zijn ze als voorprogramma van de band Escape The Fate live te zien in Dynamo Eindhoven.

Tags