The Lemon Twigs – A Dream Is All We Know

The Lemon Twigs - A Dream Is All We Know

Waardering

7

8

Met het nieuwste album van The Lemon Twigs, A Dream Is All We Know, gaat de luisteraar een stapje terug in te tijd. De broers D’Addario brengen je als vanouds helemaal terug naar de jaren zeventig met kleurrijke en vrolijke nummers, vol met herkenbare elementen van toen.

Eerder dit jaar werden al vier tracks uitgebracht die ook op het album te vinden zijn. Zo was het vrolijke en funky-klinkende My Golden Years al te beluisteren. Evenals They Don’t Know How To Fall in Place, dat een Beatles-achtig gevoel oproept. De interessante melodieën zorgen voor een lieflijke en bijna schattige track.

Dit gaat zo verder in Church Bells. Een eenvoudig nummer om mee te zingen, dankzij de ´Do do dooo’ die erin zit. Desondanks is het een fijne track om te horen, die helaas maar twee minuten duurt.

De derde single van dit album is ook de titeltrack van het album. A Dream Is All We Know begint heel verrassend rustig en monotoon, ten opzichte van de rest van het album. Langzamerhand komt er wat meer pit in en eindigt het met een knaller van een gitaarstuk.

Sweet Vibration, het vijfde nummer op het album, houdt het zomerse gevoel er in, het doet bijna verlangen naar een dagje surfen op het strand. De lekkere beat en het aanstekelijke gezang zorgen ervoor dat deze erg geschikt is voor elke zomerse afspeellijst. Het eindeloze ‘lalalalalaaa’, helpt hier ook wel bij.

Hoewel het overgrote deel van het album uptempo is, zit er met In The Eyes of The Girl en Ember Days ook een mooie hoeveelheid rust in, ieder op zijn eigen manier. Waar het eerstgenoemde nummer een melodische, folk invloed kent en af en toe een tikkie zoetsappig wordt, is Ember Days een veel gevoeliger nummer. Het is klein, maar meerstemmig gezongen. Iets wat Ember Days ten goede komt, anders was het een beetje een saai nummer geweest.

Als men de fans van The Lemon Twigs op Instagram mag geloven is Peppermint Roses het beste dat het nieuwe album hen gebracht heeft. En inderdaad: het nummer springt eruit qua enthousiasme en originaliteit en zit vol met interessante manieren van zingen. Maar ook How Can I Love Her More?, de vierde single, valt op. Een fijn tempo, opvallende beat en een lieve tekst over de liefde en het begrijpen van een relatie, maken dit nummer heerlijk om naar te luisteren. Want als iemand ‘Say a bad thing about our love, … how can I love her more than before’ zingt, smelt je toch meteen?

Verder zijn tracks als If You And I Are Not Wise en I Should’ve Known Right From The Start een goede toevoeging aan het album. Ondanks de vele herhalingen in de tekst, is de muziek wel interessant. De beat en het gespeel met stemmetjes zorgen er voor dat de luisteraar blijft hangen.

Met Rock On (Over and Over) heeft de band voor een perfecte afsluiter gekozen. De unieke track valt zeker op tussen de andere nummers van de broers Brian en Michael D’Addario. In het nummer zingen ze meermaals ‘It took too long’, maar daar zal menig luisteraar het niet mee eens zijn. Het album, nu 34 minuten, had nog wel wat langer mogen zijn.