Tiësto – Drive

Drive

Waardering

9

Tiësto heeft al zijn releases van de laatste drie jaar op het album Drive gezet, in totaal zijn het er twaalf geworden. Mocht je nu denken: “Ik vind zijn muziek fantastisch en nu weet ik wat ik aan ga zetten in de auto van Leiden naar Eindhoven”, dan mag het advies om er ook iets naast te bedenken niet ontbreken, want helaas duurt dit album slechts 32 minuten.

Het is vrij bijzonder te noemen dat Tiësto al ruim dertig jaar onder diverse artiestennamen meegaat. Zijn eerste release was Spiritual Wipe Out in 1994 als Da Joker, al deed deze track niet zoveel. Toch duurde het nog tot 2001 voor hij zijn eerste echte hit te pakken had met Lethal Industry. Niet alleen in Nederland maar ook internationaal zou hij er succes mee boeken. Er zou geen jaar voorbij gaan zonder releases en ondanks zijn lange carrière is bijna elke track raak, tegenwoordig zelfs nog wel vaker dan tien jaar geleden.

Sinds 2020 zit hij bij Atlantic Records en dat is ook te merken aan de artiesten die mee hebben gewerkt aan zijn nieuwste album Driven. Zo wordt hij bijgestaan door Ava Max, Charlie XCX en A Boogie Wit da Hoodie, allemaal van hetzelfde label, aangevuld met Tate McRae en Karol G. Er staan zoveel al bewezen hits op dat je bijna kan spreken van een Greatest Hits album; hij trapt af met het onlangs verschenen All Nighter waarna The Motto, 10:35 en The Business volgen. Het is een fantastisch begin van tracks waar de hitpotentie van afdruipt, en die dit reeds bewezen heben. De eerste nieuwe track is Chills (LA Hills) waar rapper van dienst de eerder genoemde A Boogie Wit da Hoodie is en ook deze track vinkt alle vakjes voor een potentiële hit af.

De andere nog niet eerder gepubliceerde tracks zijn Bet My Dollar, Back Around en Learn 2 Love. Het zijn stuk voor stuk tracks die prettig in het gehoor liggen, zonder dat ze lijken op eerder werk. Daarnaast vullen Hot In It, Don’t Be Shy en Lay Low de andere nog lege plekjes in. Voor hoogstaande teksten hoeven we niet bij de dj/producer aan te kloppen, maar dat is in de edm-stroming sowieso niet ongebruikelijk. Tenzij Ta-ta-da-ra-ra, La-la-la-la-la, La-la-la-la-la, Da-ra-ta-ta-ta je naar hogere sferen brengt natuurlijk.

Het is een uitstekend in het gehoor liggend album. Het enige waar toch wat over te zeuren kan zijn is wellicht de duur van dit album, maar aan de andere kant er zit een repeatfunctie in de meeste muziekapps. Dus om op het eerder genoemde advies terug te komen: zet op die route lekker dit album op repeat! Een keer of vier en je komt de tijd wel door.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat