4 x Muziek in Deventer

Deventer, een levendige hanzestad aan de IJssel. Met zijn grote evenementen als het Dickens Festijn en Deventer op stelten bekend bij vele bezoekers. Dat de stad meer te bieden heeft dan zijn grote evenementen en koek blijkt uit de goede naam die het kleine poppodium in het hartje van de stad heeft, Het Burgerweeshuis. Nieuweplaat zet voor jou op een rij wat je absoluut niet mag missen als je een muzikaal tripje naar het oosten van het land maakt.

1. De Artiest:

Red Leaf Hill

Ze maken sferische, meerstemmige, liedjes die zijn geworteld in country en folk, maar die ook een moderne, meer alternatieve kant kennen. Soms akoestisch, soms met een elektrisch arrangement, maar altijd vol energie en met harmonieuze zanglijnen.

Red Leaf Hill vangt de sfeer van de herfst in een sound met een gouden gloed. Het singer-songwriter duo bestaande uit Carmijn Bakker en Nils Westerhoff heeft onlangs een herfst tournee afgerond. Met kortere dagen, de schaduwen langer en de kleuren warmer mag de herfst van beiden eeuwig duren. Nils ontmoette Carmijn in 2011 op het Conservatorium. Er ontstond een soort van magie toen ze samen zongen waardoor Red Leaf Hill ontstond.

Redleafhill

Facebook: facebook.com/RedLeafHill | Twitter: twitter.com/RedLeafHill

2. Het Podium:

Het Burgerweeshuis

Al sinds 1981 zijn er popconcerten voor bezoekers. Het Burgerweeshuis ligt in het historische centrum van Deventer, gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand. Met een grote zaal die ruimte bied aan 500 mensen en verschillende ruimtes zoals een multifunctionele bovenzaal, spiegelzaal en bruin café zijn er meerdere optredens mogelijk. Een eigen binnentuin kan worden bezocht tijdens grotere evenementen in de stad.

Met meerdere danceconcepten, bijvoorbeeld Dirk Deluxe en Deventer Dub Sessions is er voor ieder wat wils. En elke woensdagavond zijn er gratis toegankelijke optredens in het café met singer-songwriters of kun je lokaal talent aan het werk zien in Deventer.

Website: Burgerweeshuis.nl

3. Het Feestje:

90’s Beats

Middenin het ruwe havengebied van Deventer in DOK H2O. Een plek waar mensen samen komen voor feesten, vergaderingen, theater en meer. Wanneer? Op zaterdag 14 november van 21:00 tot 2:00 uur. Over de entree wordt niet moeilijk gedaan, er zijn geen kortingen, early birds, lazy birds, groepskortingen of koopavond discount. Tickets voor 90’s Beats kosten 99 cent.

De promotie is via Facebook en een speciale flyer voor het feestje.

4. De Platenzaak:

Varia World

De platenzaak in de Kleine Overstraat 8-12 in Deventer. Met een bevlogen eigenaar die al meer dan 30 jaar actief is in het collectorswereldje van de muziek. Een passie die begon met een zwarte schijf, lp, van Cliff richard. Via Adam and the Ants, Bow Wow Wow, Duran Duran, Nick Cave, Ted Hawkins, Ryan Adams naar Wilco. De winkel is te vinden in de binnenstad van Deventer en is geopend van woensdag t/m zaterdag en op koopzondagen. Naast de winkelverkoop is er veel online en op platenbeurzen te vinden.

In Deventer zijn meer platenzaakjes te vinden in de binnenstad zoals Plato dat gevestigd is in De Hip, te vinden aan een van de mooiste pleinen van het land, de Brink.

Platenzaak DeventerWebsite: Variaworld.nl | Facebook: Facebook.com/variaworld.nl

Iedere eerste vrijdag van de maand tipt een Nieuweplaat-redacteur de muzikale hoogtepunten uit zijn of haar stad of regio. Volgende maand: Simone over Heerlen.