Lost Frequencies: ‘Vorig jaar kon ik niet naar ADE omdat ik moest studeren’

De Belgische Felix de Laet kwam pas (zijn naam zegt het al) laat in de scene tevoorschijn. Op het ene moment zit de 21-jarige nog in de studieboeken, het volgende moment staat hij op nummer 1 in Engeland. We spraken hem over zijn vliegensvlugge doorbraak als DJ en producer.

Je zit pas kort in de scene. Hoe ben je eigenlijk in dit wereldje terecht gekomen?

“Ik begon met het produceren van muziek en al mijn werk op SoundCloud te zetten. Op een bepaald moment kreeg ik een bericht van iemand van Armada Music die mijn werk erg waardeerde. En zo ging het balletje rollen. Alles is in een keer heel snel veranderd. Vorig jaar kon ik bijvoorbeeld niet naar ADE komen omdat ik moest studeren.”

Wat is je hoogtepunt in je carrière tot nu toe?

“Ik denk voor mij om nummer 1 in de UK te zijn. Alle Belgische kranten schreven: ‘eerste Belg ooit die de nummer 1 positie pakt in de UK’. Dat is fantastisch, het leek wel een beetje alsof ik geschiedenis aan het schrijven was.”

De YouTube video van Are You With Me heeft laatst de 100 miljoen views gepasseerd. Gefeliciteerd daarmee! Wordt dat uitgebreid gevierd?

“Ik vier zulke dingen niet echt, eigenlijk. Het is heel onbegrijpelijk. Je ziet het op YouTube, maar je kunt er niet echt iets mee doen behalve een screenshot nemen. Het is er wel maar je kunt het niet vasthouden. Als ik echt iets ontvang voor zo’n mijlpaal dan is het wel echt van: Ja super!  Maar nu als het zo online staat dan kan ik er niet echt iets mee. Het is een beetje raar maar het is wel superleuk omdat het zo hoog gaat, ik had het echt nooit verwacht.”

Hoe ga je met dit succes om?

“Chill. Ik probeer  te blijven zoals ik een jaar geleden was. En dat gaat momenteel goed denk ik. Ik neem het niet te serieus. Bijvoorbeeld geen fancy auto’s of van alles, that is not me. Ik ben ook lopend hier naar toe gekomen.”

Sinds kort ben je DJ bij de Vlaamse radiozender MNM, kun je dat een beetje toelichten?

“Ik ben in september begonnen . In Vlaanderen heet het MNM en in Wallonië is het Pure FM. Pure FM was ook het eerste radiostation die ooit een track van mij heeft gedraaid. Ik heb er lang over nagedacht  of ik het überhaupt zou gaan doen. Ik wist niet goed hoe de mensen er tegenover zouden staan en hoe ik allemaal zou moeten doen. Maar het mooie is dat mensen er juist voor open staan. Ik kan er mijn ei in kwijt. Laatst zeiden ze dat ik een tastemaker ben. Ik kies bijvoorbeeld nummers uit die ik chill vind, die ik niet echt in mijn sets kan draaien maar wel in mijn radioshow. Ik had een tijdje terug een liedje in mijn show dat  maar net 100 plays op SoundCloud had. Maar als zo’n nummer goed is dan draai ik het  gewoon.”

Je was genomineerd voor de MTV EMA’s (Beste Belgische act, red.). Hoe voelde dat?

“Dit was super vet! Alle artiesten die daar tussen zaten zijn echt heel goed. Dus voor mij om daar tussen te zitten; ik was echt een beetje verlegen. Dimitri Vegas & Like Mike hebben gewonnen, wat ook terecht was. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik in het rijtje stond. Het zijn tenslotte toch de MTV EMA’s.

Je hebt afgelopen zomer op Tomorrowland gedraaid. Was dit een droom die uitkwam?

“Natuurlijk! Het was ook heel grappig. Tijdens mijn hele set regende het en ik heb het pas gemerkt aan het eind omdat iedereen was gebleven  tijdens mijn optreden. Meestal gaan mensen wel schuilen ergens, maar dit publiek niet. Het was echt super.”

Zijn er nog artiesten met je wie je erg graag zou willen samenwerken?

“Iemand met wie ik wel zou willen werken om te kijken wat diegene zou doen is Kid Cudi. Dat is meer een droom. Ik ben heel benieuwd wat hij zou kunnen doen op een track van mij. One day, we zien wel.”