Disci – Biotoop

Disci (Simon Mamahit) is een welkome onbekende in de Nederlandse hiphopscene. Na een lange periode waarin hij vooral tourde met bands (waaronder de negenkoppige hiphopband Altijd Onderweg), terug met een tweede, eigen hiphopalbum. ‘Biotoop’ is de eerste single van het album ‘Nachten Alleen’. De video en de track gaan over jezelf terugtrekken, groeien en uiteindelijk naar buiten en weer bloeien. De track Biotoop ligt in de lijn van de gedachte achter het album ‘Nachten Alleen’. Soms moet je je opsluiten in je Biotoop, het ecosysteem waarin je je comfortabel en veilig voelt. Biotoop is dat nest, die ruimte of die mindset die je toestaat om te creëren. Nachten Alleen het album ligt in die lijn, soms moet je nachten alleen zijn om te maken wat je wilt, te zijn wie je wilt worden en wat je kan zijn.

Biotoop, evolueren, even reflecteren in m’n biotoop. Zie je zo! Je kan proberen me te contacteren, maar ik isoleer me in m’n biotoop.”

De video is opgenomen in Mutopia Millsbeek, de studio op een boerderij waarin we ons terugtrekken en opnemen. De video speelt met isolatie, groei en ‘er weer uit gaan’. De thematiek van de track en de video sluiten (onbedoeld) aan op de sfeer van de lockdown. Isolatie voor het grote goed. Als de snelle wereld van nu ineens tot stilstand komt is het tijd voor reflectie in je comfortabele zone, jezelf weer opbouwen en groeien tot iets nieuws.

Het album Nachten Alleen is volledig geproduceerd door producer AvO. Het doet een beetje denken aan Logic, J-Cole en vroege Pete Philly & Perquisite.