Ellie Goulding – How Long Will I Love You

‘How Long Will I Love You’ is een bijzondere video. De video is namelijk volledig gefilmd met een smartphone, de Nokia Lumia 1020. Daarnaast maakt de video deel uit van de korte film ‘Tom & Issy’ waar Goulding een rol in speelt.

Maar dat is nog niet alles. ‘How Long Will I Love You’ is ook de officiële single voor ‘BBC Children in Need 2013′, een jaarlijks televisie-evenement van de BBC waarbij geld wordt ingezameld ten bate van gehandicapte kinderen en jongeren in de UK.

Ellie Goulding’s ‘How Long Will I Love You’ is een cover van het nummer dat geschreven is door Mike Scott en voor het eerst werd uitgebracht in 1990 door The Waterboys.
‘How Long Will I Love You’ is de tweede single van het album Halcyon Days, een reissue van het in 2012 uitgebracht album Halcyon. Als we Halcyon en Halcyon Days even als een album beschouwen dan is het alweer single nummer vijf van het tweede studioalbum van de Britse zangeres.

Haar debuutalbum Lights verscheen in 2010. Van dat album zijn er ook al maar liefst zes nummers als single uitgebracht. Daarmee staat de teller voor het totale aantal singles van Ellie Goulding inmiddels op elf in drie jaar tijd.

Voor de liefhebbers: omdat de videoclip ‘How Long Will I Love You’ videoclip volledig is gefilmd met een Nokia Lumia 1020 heeft Nokia een exclusieve ‘behind the scenes’-video geplaatst.