James Arthur – Recovery

Menig talentenjacht heeft eigenlijk gewoon niemand groot gemaakt. Maar gelukkig bevestigt de uitzondering hier wederom de regel. De Brit James Arthur (momenteel bekend van deze hit) won de talentenjacht X Factor in 2012, waarna zijn eerste single op nummer één binnenkwam in de Engelse charts. Zijn populariteit groeide snel en al gauw waren er meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de single verkocht. Hiermee kreeg hij de titel ‘best verkopende X Factor winnaars single aller tijden’. Die kun je in je zak steken James!

Vaak blijven winnaars van een talentenjacht binnen de eigen landsgrenzen om vervolgens in de vergetelheid te raken. Hier en daar nog wat schnabbels en het roem-leventje is wel weer voorbij. Maar niet voor Arthur. Inmiddels heeft hij de grenzen van o.a. Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, België, Nederland en Zwitserland gepasseerd en is hiermee hard op weg om een internationale bekendheid te worden.

Dit allemaal door één auditie bij een talentenjacht waar iedereen inmiddels meer dan genoeg van heeft, maar waar diezelfde iedereen tóch stiekem naar blijft kijken.