Pixies – Blue Eyed Hexe

Nog steeds (of alweer) alive and kickin’, Pixies! Na jaren van stilte, qua releases, kwam de band vier maanden geleden met een comeback EP: EP-1. En nu, aan het begin van 2014 is er dus EP2. Evenals EP-1 bevat EP2 vier gloednieuwe nummers van de vierkoppige band uit Boston. Een daarvan is ‘Blue Eyed Hexe’ waarvan gisteren de video online is geplaatst.

Nadat in november 2011 de concertreeks van Pixies werd afgebroken was het lange tijd stil rond de band. Tot juni 2013, toen bassist Kim Deal de band verliet en vervangen werd door Paz Lenchantin. Kort daarna werd EP-1 uitgebracht met vier nieuwe nummers, het eerste nieuwe ‘album’ van Pixies sinds Trompe le Monde uit 1991. De band heeft in de tussentijd nog wel andere albums uitgebracht maar dit waren allemaal verzamelalbums of live registraties.

Nu met twee EP’s in nog geen half jaar tijd de creatieve kraan weer open lijkt te staan bij Pixies is het eigenlijk wachten op een volledig studioalbum met nieuw werk. Kom maar door daarmee dit jaar zou ik zeggen.