Robot Child – Sandpit

Robot Child is een band uit Melbourne en hun laatste video ‘Sandpit’ verdient zeker meer YouTube-views dan de 126 op het moment van schrijven. Na de intro begint de animatie video redelijk onschuldig met een jongen die met speelgoedsoldaatjes speelt, maar naarmate de video vordert wordt de onderliggende politieke boodschap al snel duidelijk. Al met al een indrukwekkende video.

Deze video doet heel erg denken aan de  film Vals im Bashir uit 2008. Ook dit is een animatiefilm met een soortgelijke boodschap dus als de stijl en boodschap van deze video je bevallen dan zou ik zeker Netflix even aanslingeren om te zien of je daar Vals im Bashir kunt vinden.

Een interessant gegeven aan Robot Child is dat Waleed Aly de gitarist is van deze band. Waleed Aly is een in Australië bekende radio- en televisiepresentator en tevens politiek commentator op het gebied van moslimzaken in Australië. Niet het type persoon dat je in eerste instantie in een rockband verwacht maar wanneer je wat meer bekend raakt met Waleed Aly blijkt het plaatje toch wel te kloppen.

‘Sandpit’ komt van het album One More War. Dit is het debuutalbum van Robot Child en moet volgend jaar verschijnen. Naar aanleiding van deze video kijk ik er in ieder geval erg naar uit.