U2 – Invisible

U2 is terug en hoe. Aan het einde van vorig jaar brachten zij de single ‘Ordinary Love’ uit gewijd aan Nelson Mandela. ‘Invisible’ is het eerste nummer van het nieuwe U2 album dat in april uit zal gaan komen. Het nummer was vandaag voor de eerste keer te horen en uitsluitend vandaag gratis te downloaden. Bono heeft een deal getroffen met de Bank of America, dat de bank voor iedere download 1 Dollar zou doneren aan de Non-Profit organisatie RED die tegen AIDS vecht.

Voor degene die U2 niet kent: U2 is een Ierse band die uit de post – punk beweging komen. Hoewel vrijwel meteen succesvol, kwam het echte succes in 1987 met The Joshua Tree. Ze worden beschouwd als één van de grootste bands ter wereld. Ze zijn vooral bekend van nummers zoals ‘One’ of ‘A Beautiful Day’. Het zal ook niet aan je voorbij zijn gegaan dat Bono bekend staat voor zijn filantropie en onvermoeibare inzet voor goede doelen.

Het is een paar jaar stil geweest bij U2 na dat hun in 2009 hun geweldige album No Line On The Horizon uitbrachten, maar ze zijn weer terug, en mogen er nog vele volgen. Luister naar het voorproefje van hun aankomende album en vergeet niet om te downloaden!