Sharon Jones & The Dap Kings – Stranger To My Happiness

De comeback van Sharon Jones is nu al een succesverhaal. Later dan gepland kwam ze deze maand met haar vijfde album, Give the People What They Want. De strijd tegen galwegkanker, die haar een paar maanden buitenspel zette, heeft ze omgezet in energie die van iedere track op het album afspat. Sharon Jones is haar haren verloren, maar haar stem is alleen maar krachtiger geworden.

‘Stranger To My Happiness’ is de meest verse single van het album, nadat Sharon Jones eerder de eerste track van het album, ‘Retreat’, al prijsgaf. Sharon Jones heeft een stem met enorm veel mogelijkheden en ze is niet bang om die te gebruiken. Schreeuwen op de soulklanken, maar ook meegaan met het tempo: ze beheerst het tot in de details. ‘Stranger To My Happiness’ is een nummer waarom de heupen los kunnen: de uitbundige achtergrondzangeressen en het perfecte blaaswerk zijn enorm aanstekelijk.

De meeste nummers op het album zijn geschreven door bandleider Bosco Mann, die bassist is bij de Dap Kings. De band ken je waarschijnlijk van ‘Rehab’ en ‘You Know I’m No Good’ van Amy Winehouse en het fantastische coveralbum Version van Mark Ronson. Ze nemen nog steeds op oude tapes op, om de 60’s zo goed mogelijk te benaderen.