Bebe Rexha – Expectations

Waardering

4

Het grote publiek kent Bebe Rexha van haar kneitergrote hits als In The Name Of Love met Martin Garrix of het nieuwste countrynummer Meant To Be. Toch is de 28-jarige zangeres al even bezig. Voor haar doorbraak in 2016 was Bebe al een grote naam in de muziekwereld. Zo schreef ze bijvoorbeeld Eminem’s The Monster en wat nummertjes voor Selena Gomez. Toch bleef een soloalbum even on hold. Tot nu. Expectations is Bebe’s allereerste plaat, dus de expectations zijn hoog.

En dat mag ook wel voor zo’n grote singersongwriter als Bebe. Het is daarom ook zo zonde dat het album wordt geopend met Ferrari. Het slowtempo nummer is er eentje om gelijk al te skippen. De sound van het pop/rock-achtige Ferrari klinkt zo gedateerd dat zelfs de dj’s van Skyradio hier niet op zitten. Nee Bebe, nee.

Of zijn we nu te hard geweest? Na het beluisteren van het tweede nummer op Expectations, voel je je bijna schuldig dat de eerste track zo suf was. ‘I’m a mess/I’m a loser’, zingt Bebe op I’m a Mess. De tekst is bijna net zo depressief als het nummer zelf. Opnieuw klinkt het als een hitje dat we in 2012 al op de radio’s konden horen.

Toch staat er een knaller van een track op. Op het elektronisch geproduceerde popnummer zingt Bebe met haar fijne stem – eentje die je herkent uit duizenden – een heel catchy refrein. Maar wacht eens even… Dit is I Got You, Bebe’s top40-hit uit 2016. De zomerse en dansbare track past totaal niet tussen de donkere sound die we tot nu toe op de plaat horen. Waarom heeft Bebe het twee jaar oude I Got You op de plaat gezet?

Waarschijnlijk omdat het album geen andere hits telt. Alle liedjes op het album zijn het gewoon niet. Nou ja, sommige zijn matig, zoals Sad. Sad heeft een ‘wel geinig’ riedeltje, maar zodra het nummer is afgelopen, is het al heel snel weer uit je hoofd verdwenen. Bebe doet ook nog een ‘poging tot’ op Mine, maar zelfs dat werkt niet. Dat terwijl de track een hiphop-ish sound heeft waar je tegenwoordig mee wordt overspoelt.

Het is Bebe zo gegund, maar ze had toch wel iets meer uit de kast mogen trekken voor Expectations. Hier en daar wat hippe melodietjes die alsnog klinken als muziek van een paar jaar geleden. Geen enkel nummer blijft hangen. Het is gewoon saai en klinkt bovendien gedateerd. Bebe mag dan misschien een grote naam zijn in de muziekindustrie, ze maakt haar expectations niet waar.