Kylie Minogue – Tension

Waardering

8

8

7

8

Pop, glitter, disco, glamour, camp, een aantal woorden die Kylie Minogue perfect omschrijven. En hoewel de Australische showgirl al bijna veertig jaar in het vak zit, lijkt de wereld nog lang niet op haar uitgekeken. Toch bleven de grote hits de afgelopen jaren uit met dank aan radiostations die vrouwen van boven de vijftig weigeren te draaien. Alleen dat is weer een ander verhaal.

Maar Kylie is zo’n icoon dat ze zelfs dat middeleeuwse gebeuren leek uit te spelen toen ze eerder dit jaar Padam Padam uitbracht. De eerste single van het album Tension ontplofte op TikTok en zo werd Kylie ineens ook een icoon onder de Gen Z’ers. De hit en opening van haar zestiende plaat is een sexy, catchy en tikkeltje mysterieuze clubbanger.

Het tweede nummer, Hold On to Now, is wederom een hit. Net als Padam Padam heeft de track een futuristische vibe, maar op deze zingt ze niet over wilde nachten, maar juist teksten die je vertellen nooit de hoop op iets te verliezen.

Na het 80’s geïnspireerde Things We Do For Love komt de titelsong van het album Tension. Misschien wel een van Kylie’s beste nummers uit haar lange carrière. “I’m a star ba-ba-babe/Call me Kylie-lie-lie” zingt de zangeres tijdens het refrein dat klinkt als liedjes die David Guetta en Calvin Harris in het begin van hun carrière maakten in de early zeroes. Heerlijk dansbaar. Net zoals wanneer ze ineens met een beat terug naar de ballroomscene uit de jaren ‘90 verandert tijdens het refrein. Dit is Kylie op haar best.

Ondanks dat het vijfde nummer op Tension al het hoogtepunt is, is de tweede helft van het album allesbehalve zwakjes. Kylie heeft er soms een handje van om retegoede singles uit te brengen, maar de rest van een plaat is dan soms ietwat saai – zoals op Disco en het country geïnspireerde Golden. Op Tension is dit niet het geval. Geen moment wordt het saai. Het zomerse One More Time, Hands waarop de zangeres zelfs lijkt te rappen en Green Light vol met vrolijke saxofonen: stuk voor stuk hits.

Een track die ook apart genoemd moet worden is Vegas High. Geen ingewikkeld nummer of diepzinnige tekst, maar gewoon een f**king goed popliedje. Het doet een beetje denken aan Kylie’s In Your Eyes uit 2001, maar dan met een grote discobal die erboven hangt.

Kijk, Tension is geen baanbrekend album. Toch is dit een van de beste platen die het popicoon in jaren heeft uitgebracht. Ze is met een open mind de studio ingegaan en heeft besloten hits te maken en zich niet krampachtig vast te houden aan een bepaald thema, zoals op Disco en Golden. Een rommeltje is Tension ook niet, want alle nummers schreeuwen Kylie Minogue. Het is feelgood, dansbaar en catchy en dat is hoe we Kylie het liefst zien (lees: horen).

https://open.spotify.com/album/4VNaEhdswqNiEMAcfSav9g?si=6Q0IEgpBTJSN25NP_6YUvg