DeWolff – Wolffpack

Wolffpack

Waardering

8

Met een bijpassende naam voor de plaat brengt DeWolff voor het vierde jaar op rij een nieuwe plaat uit, genaamd Wolffpack. Anders dan op hun vorige album is de muziek nu opgenomen in de studio. Op de vorige plaat, Tascam Tapes, werd alles onderweg in de tourbus opgenomen op een cassettedeck. Het betekent dan weer niet direct dat beide albums in kwaliteit verschillen, maar het laat vooral de veelzijdigheid zien van de band.

Hoe Live Like You, de voorgaande single van deze driekoppige band dit jaar veel op de radio te horen was, is er ook met de nieuwe tracks kans dat we ze vaker gaan horen. Half Of Your Love is bijvoorbeeld de nieuwe single met een opzwepende beat die ook uit de jaren zeventig had kunnen komen. Met de discosound wint DeWolff je aandacht en weet deze ook vast te houden. De fade-out waarmee deze song afsluit is dan wel weer een teleurstelling, want bij zo’n sterke track hoort een mooie en net zo sterke outro.

Ook is op deze plaat de rauwe gitaren, de zware drums ingeruild voor een ballad, genaamd Do Me, die de balans brengt op tussen de rest van de tracks. Een rustmomentje, die lekker valt, in de knallende bluesrock. Het gitaarrifje dat in deze song is, geeft een perfecte melodie bij de teksten over verlangen in de liefde met teksten als so hold you in these arms of mine. Dit soort tracks zijn zeker geen overbodige luxe om vaker te horen van de band. Dit geeft aan dat ook dit voor de mannen niet het boekje te buiten gaat.

De soul- en discokant en de ballad zijn een mooie vernieuwing binnen deze plaat waar veel blues en rock te horen is, de muziek waar deze band voor staat. Precies deze rauwe DeWolff sound is terug te horen in Yes You Do met een knallend begin alsof de band een liveshow opent. Dit soort toevoegingen maken Wolffpack levendig. Ook Sweet Loretta hoort bij de knallers van tracks die als live uitvoering een hele belevenis beloven te worden met pakkende koortjes en razende gitaren.

Wolffpack is een verzameling tracks van een band waarvan we nog veel meer zouden moeten horen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze ondergewaardeerd zijn, maar dat betekent ook dat er nog veel meer mensen deze goede muziek kunnen gaan ontdekken. DeWolff heeft zijn tijd goed besteed tijdens de crisis met het maken van deze tracks en deze plaat belooft veel voor de liveshows als die weer gespeeld mogen worden.