DI-RECT – Nothing To Lose

Waardering

7

9

De Haagse rockband DI-RECT begint de nieuwe maand door vol trots een nieuwe ep te releasen: Nothing To Lose. Een plaat met vier tracks waarvan de echte fans er al drie kennen. Deze drie tracks zijn namelijk al eerder als single verschenen. Zoals vaker te zien bij DI-RECT is het artwork weer een heel kunstwerk. Deze is gemaakt door de kunstenaar Jamal Armand die ook de artworks maakte voor de singles van de band.

Cry Baby is het enige nummer op de ep dat nog niet eerder als single is verschenen. Een track met een fijne drumbeat met de hoge stem van Marcel Veenendaal die je meeneemt in de song. Een tof nummer, dat ook live groots gebracht kan worden. Devil Don’t Care, een single die eind februari dit jaar verscheen, is een toffe uptempo track waar je makkelijk op meebeweegt. Een hit wel te noemen, want het nummer is dit jaar vaak op de radio te horen geweest. Be Strong begint als pop, maar eindigt met een bombastisch geluid inclusief achtergrondkoor. Een nummer waar de stem van Veenendaal goed uitkomt. In vergelijking met de rest van de liedjes op de plaat, is dit een van de rustigere. Het is een track die een mooie boodschap met zich meebrengt door de ‘be strong, hold on’ in het refrein.

Nothing To Lose is de afsluiter van de plaat. Deze single werd op donderdag 10 oktober al uitgebracht in Italië. Een dag later kon iedereen in de wereld genieten van de track. In het begin even wennen, maar het is een sterke song. Vooral omdat het erg goed blijft hangen. Daarnaast heeft het, net zoals bij de meeste tracks op deze ep, een fijne uptempo beat. De videoclip is ook het kijken waard, want de edits zijn erg goed en zorgen ervoor dat je tot het einde blijft kijken.

Deze tracks zullen in december ten gehore worden gebracht tijdens de Europese tour van DI-RECT. De band zal onder andere spelen in Budapest, Milaan, Wenen en Berlijn. Als afsluiting van het jaar speelt de band ook nog twee shows in Het Paard in thuisstad Den Haag.