Georgia – Seeking Thrills

Waardering

6

Dansmuziek is een merkwaardig genre om mee te experimenteren. Toch probeert elektropopmuzikant Georgia het met haar tweede studio-album Seeking Thrills.

Van dansen houden we allemaal wel, ook als we er slecht in zijn. Maar voor een goed dansnummer is natuurlijk één ding noodzakelijk: een lekkere beat. Natuurlijk is het begrijpelijk dat dansplaten dan op elkaar gaan lijken, zeker als een bepaalde beat bij de menigte aanslaat. Nochtans zijn er mensen zoals Georgia die een alternatief willen bieden: experimentele dansmuziek. Onconventionele beats en diepgaandere lyrics zijn daarbij het antwoord.

Haar album Seeking Thrills opent met Started Out, een single die al in 2018 is uitgebracht. Met de opwellende baslijn is het onmogelijk om hier niet op te willen dansen. Helaas is Started Out meteen één van de grotere hoogtepunten van deze plaat. About Work the Dancefloor is een disco-geïnspireerd synthnummer, dat helaas minder experimenteel uitpakt dan de albumopener, maar toch voor lekkere opzwevende dansmuziek zorgt.

Een ander sterk nummer is Feel It, een pulserend nummer met weerkaatsende klanken en gedempt gekrijs. Deze track beschrijven is lastig, het is een lied dat je echt moet ervaren. Ray Guns is eveneens een stevig lied met de herhalende tekst “Pick Up Your Ray Guns” dat voor een opzwepend gevoel van saamhorigheid zorgt.

De rest van de plaat kun je wel in de categorie ‘meh’ stoppen. The Thrill is een track geïnspireerd door jaren tachtig synthpop, wat we eigenlijk wel meerdere keren gehoord hebben. Mellow is zeker een nummer dat je niet in een dansalbum verwacht, maar het is te zacht en mompelend waardoor het niet echt past. Deze tracks zorgen wel voor afwisseling, maar blijken niet echt te passen in het globale geluid van de plaat.

Helaas is er weinig dat echt met de kop erboven uitsteekt in deze cd. Dat is jammer met zo’n sterk begin. De nummers zijn melodramatisch, af en toe wel eens een beetje catchy, maar helaas is het merendeel van het album gemakkelijk te vergeten. Georgia is zeker een grote naam binnen de experimentele sound van nieuwe dansmuziek, maar haar eerste album Georgia is toch een stuk avontuurlijker dan Seeking Thrills. Dit is zeker geen slechte plaat, maar hij heeft simpelweg geen echte “oomph”, wat je eigenlijk wel van een experimentele cd verwacht. Een vernieuwend geluid, maar niet vernieuwend genoeg.