Jessie Ware – What’s Your Pleasure?

Waardering

8

In 2012 maakte Jessie Ware indruk met haar eerste album Devotion. Acht jaar later is ze nog altijd onder de radar. Misschien brengt ze hier verandering in met What’s Your Pleasure? De Britse zangeres keert terug naar haar oorsprong: disco, funk en house nemen hun plekje in op haar vierde langspeler. Ze heeft zich een nieuwe sound eigen gemaakt en wil daar iedereen mee verrassen.

Openingstrack Spotlight heeft een fijne maar dramatische toon. De strijkers in combinatie met het stemgeluid van Ware legt de lat hoog voor de rest van het album. Jessie Ware heeft voor dit album gekozen voor een bescheiden team. Samen met producer James Ford koos ze voor de composities van Jules Buckley, onder andere bekend van Arctic Monkeys en Massive Attack.

Meer dan de stem van de 35-jarige zangeres is ook niet nodig voor een niet te vergeten plaat. Bij de titeltrack gaat Ware verder op de dansvloer en met Oh La La La en Soul Control heeft ze een paar poppy power nummers die de zomer zullen opvrolijken. Het zijn geen meezingers, maar dat maakt ze meer dan goed met het tempo. Stilzitten bij deze tracks gaat niet. Alle nummers op deze plaat zijn op zichzelf sublieme producties. Ware klinkt een beetje speels op Read My Lips en Step Into My Life en de baslijnen versterken haar sexappeal.

De Britse singer-songwriter heeft meegezongen op platen van SBTRKT en ze schreef mee aan het nummer New Man van Ed Sheeran. De afgelopen tien jaar heeft de zangeres verschillende stijlen uitgeprobeerd, maar ze heeft pop gekozen. Het is niet verrassend dat Ware te horen is vol zelfvertrouwen. Bij The Kill zorgen de tedere violen dat de spanning wordt verhoogd. Ware verlaat de dansvloer om op avontuur te gaan.

Het absolute hoogtepunt van het album is Remember Where You Are. Een lied dat ontstaan is na een discussie over de huidige politieke situatie van de wereld. Het nummer benadrukt dat mensen hun naasten zo dicht mogelijk bij hun moeten houden. Ware wordt ondersteund door een koor en een prachtige melodie. Het is een album dat alles heeft wat je van Ware kan vragen en het wordt met een schitterende track afgesloten.

Op dit onwijs leuke album staat de stem van Ware centraal. Haar ervaringen en verwachtingen van liefde zet ze perfect om in muziek. Ze keert in dit album terug naar haar debuutjaren, maar dan wel sterker dan ooit. Ware gaat los en neemt iedereen met haar mee. Hoe dit album tot stand is gekomen doet er niet toe, het is haar beste tot nu toe.