Jungle – Loving In Stereo

Loving In Stereo

Waardering

6

7

Een veelbelovende filmtrailer heeft de taak je naar de bioscoop te lokken. Soms trekt de film dan anderhalf uur lang de lijn van de trailer door. Maar soms blijkt dat de shots van de trailer een heel andere verwachting schepte dan het eindresultaat bleek. Jungle wordt als het niet oppast de muzikale equivalent van zo’n trailer. Want op Loving In Stereo geven de eerder uitgebrachte singles een heel andere sfeer af dan de rest van het album.

En het is niet voor het eerst dat dat gebeurt op een Jungle-plaat. Ook op het drie jaar terug verschenen For Ever waren de singles duidelijk anders en staken ze er ook nog eens kwalitatief behoorlijk bovenuit. Datzelfde ontvouwt zich op Loving In Stereo. Keep Moving is een track die qua energie en swingende vibe volledig door het dak gaat. Single nummer twee Talk About It heeft diezelfde insteek en ook Truth heeft er wat van weg. Maar veel andere nummers op Loving In Stereo lijken soms wel door een andere band gemaakt.

Het is vooral de energie die vaak ontbreekt. Soms op een goede manier, maar helaas geldt dat niet altijd. Neem All Of The Time het nummer dat direct na Keep Moving volgt. Het sprankelt muzikaal een stuk minder, maar wat nog het meest opvalt is dat bijna alle lyrics in de stijl van backing vocals zijn ingezongen. Hierdoor ontbreekt er een bepaalde chemie en komt All Of The Time niet binnen. Ondertussen zijn er ook op Just Fly, Don’t Worry veel kleinigheidjes die nooit naar voren treden en daardoor alleen maar afleiden.

Zogezegd, de stijlveranderingen betekenen gelukkig niet per se een daling in kwaliteit. Luister maar eens naar Lifting You, dat ook een heel ander pad dan de singles inslaat. Het is een heerlijk zwoel zomers nummer, dat prima op een warme ochtend over Spaanse stranden uit de speakers zou kunnen galmen. Hetzelfde geldt voor het misschien nog wel lekkerdere Bonnie Hill. Want als het weer de zomer niet in huis wil brengen, dan doet Jungle het wel. Ondertussen komt op het praktisch instrumentale Fire de funk bovendrijven.

Loving In Stereo bevat ook nog twee features. En perfect in de tendens van het album valt dat uiteen in een zeer geslaagde variant en een minder succesvolle. Romeo met rapper Bas doet je afvragen waarom Jungle niet al eerder op avontuur is gegaan met een hiphopartiest, terwijl Goodbye My Love met Priya Ragu glazig aan je voorbij glijdt. Zo is de film Loving In Stereo slechts half geslaagd, terwijl de trailer zoveel goeds voorspelde.

Tags