Karol G – Mañana Será Bonito (Bichato Season)

Waardering

8

9

8

8

8

8

Karol G beleefde in 2019 haar wereldwijde doorbraak toen ze een bijdrage mocht leveren aan de track China van Anual AA en Daddy Yankee, waarna ze met de Jonas Brothers en Tiësto ook nog de hitlijsten bestormde. Ondertussen werkt ze ook nog aan eigen werk, zo kwam in februari haar vierde studio album Mañana Será Bonito uit en is het een half jaar later al tijd voor nummer vijf: Mañana Será Bonito (Bichato Season).

En het is een album geworden waarbij het wel gaat als je er eenmaal in zit, maar het duurt wel even voordat je tot dat punt komt. Met de openingstrack Bichotag lukt het in ieder geval niet, maar gelukkig gaat het met Oki Doki een stuk beter. Het slaapverwekkende tempo is ingeruild voor een fijnere beat en ook al is het voor de meeste Nederlanders volstrekt onbekend wat er gezongen wordt, het klinkt alsof je een heerlijke loungeavond voor de boeg hebt.

Het krijgt ook een heerlijk vervolg op Mi Ex Tenía Razón. Karol G is los en Mañana Será Bonito (Bichato Season) swingt. Helaas zijn er maar tien tracks en duurt het feest maar iets meer dan dertig minuten, al verdient het respect om een klein half jaartje na je vorige album dit te produceren.

Er zijn ook nog enkele gastoptredens van onder andere de Mexicaanse rapper Peso Pluma op Qlona, op Me Tengo Que Ir krijgt ze hulp van de Amerikaanse singer-songwriter Kali Uchis en zo zijn er nog enkele andere gastartiesten. Vooral de track met Uchis is door de broeierige sfeer in de track het luisteren meer dan waard. Hoe verder je komt, hoe beter de tracks lijken te worden.

Er is ook nog een Nederlands tintje aan dit album, want als slotstuk van het album heeft Tiësto een remix mogen maken van Provenza, dat op haar vierde album stond. Het zorgt voor een afsluiting die niet helemaal bij de andere tracks past, al is het wel een fijne afwisseling na al het voorgeschotelde reggaetongeweld.

Het is een geweldig goed album geworden met een enkele verkeerd genomen afslag, maar als Karol G doet waar ze goed in is dan is Mañana Será Bonito (Bichato Season) heerlijk om op te zetten tijdens de lange warme nazomeravonden. Het maakt avonden zoals die hoogtepunten op zich, zelfs zonder gezelschap.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat