Mad Astra – Afternoon Moon

Waardering

7

8

8

8

Afternoon Moon is de eerste ep van Mad Astra, een jonge producer en composer uit Utrecht. In 2020 kwam Mirage als een eerste track van hem uit, wat al een fijn, funky instrumentaaltje bleek. Deze keer pakt hij het grootser aan, vijf nieuwe tracks met als doel ‘mensen kunnen laten chillen en bewegen met mijn muziek en ze daarbij ook een nieuw perspectief en verse sound te geven.’ Die combinatie van chillen en bewegen is goed gelukt.

De ep opent met Metro Ride (Intro) een instrumentale track met fraaie soundscapes die een beetje doen denken aan recent werk van Burial met een lichte echo van Jean-Michel Jarre ten tijden van Zoolook. Nummer twee Good Together start in dezelfde sfeer maar ontpopt zich al snel tot funky track met spoken word van Mad Astra, aangevuld met krachtige zang van Femke Kelder. Een mooie productie met pakkende bas en strakke drums.

In Gone barst de groove pas echt los, zware bas en rockgitaar worden mooi vervlochten met de diepe stem van Mad Astra. My Head, wederom bijgestaan door Kelder, pakt de draad op waar die met Good Together gebleven was. De afsluiter Boogie Rhythm is een vrolijke discotrack, waarbij de groovende elementen van de eerdere nummers naar een zeer dansbaar hoogtepunt worden gebracht.

Mad Astra levert met Afternoon Moon een prima en evenwichtig visitekaartje af. De titel van de ep dekt ook mooi de lading: muziek die op de koptelefoon in jezelf verzonken geconsumeerd kan worden, maar die tevens een uitstekende soundtrack vormt als warming up voor een avond dansen. Enige minpunt is dat de nummers en sfeer naar meer smaken, terwijl de tracks relatief kort zijn. Maar we gaan ongetwijfeld meer van deze Utrechtenaar horen. Tot die tijd staat Afternoon Moon op repeat.