Our Last Night – Overcome The Darkness

Waardering

7

Afgelopen maart heeft de metalcoreband  Our Last Night zijn eerste ep van dit jaar gereleaset, Let Light Overcome. Nu volgt de opvolger, Overcome The Darkness, die het sentiment van de vorige ep omarmt.

When Humans Become Our Gods is een headbangend begin. Het lied begint rustig met een refrein dat robotachtig wordt gezongen. Qua genre lijkt het een mix te zijn tussen moderne metal en punkachtige post-hardcore met gebruik van veel geschreeuw en geroep. Het smelt lekker met elkaar samen: het poprefreintje zorgt voor toffe disharmonie. Vervolgens krijg je Losing Sleep, een lied dat bewust speelt met harde metalcore geluiden en zachtere poprock, wat nogmaals voor een disharmonie zorgt. Lost is sterk emotioneel beladen en de tekst is gericht op relaties, met nadruk op het beëindigen daarvan: “Looking back at it/ I should’ve fallen apart/I can tell you the story of how I’ve got these scars.”

Outnumbered experimenteert met periodieke elektrische beats die bijna niet hoorbaar zijn boven de enorme metalgalmen. Naarmate het album afsluit wordt het rustiger, met als enige nummer dat er eigenlijk niet bij hoort: Let The Light Overcome The Darkness. Dit nummer lijkt een poging tot door de mainstream opgepakt te worden. Het nummer is popachtig, met een zeurende (en superirritante) stem. Het is jammer want de rest van deze cd is erg sterk, maar in dit nummer is helaas zeer zwak.

Our Last Night houdt zich vast aan het genre dat de groep bekend heeft gemaakt. Hier en daar sprankelen ze wat stukjes pop en elektronica in hun nummers, maar het sentiment van de band blijft hetzelfde. Ze willen je laten voelen en dat is met deze ep goed gelukt. Vijf levendige, bombastische nummers tegenover twee nummers van wat mindere kwaliteit is zeker een win voor deze band.