Sigma – Life

Waardering

7

8

Energieke drum and bass die heel goed werken voor een zomerhit. Sigma weet het beproefde concept erg goed uit te voeren. Life is een verzameling van die hits gecombineerd met onbekend werk. Nobody To Love, Changing en Higher hebben als single hun sporen al flink verdiend. Grappig is dat Nobody To Love in eerste instantie een bootleg-weggever was op hun website, het nummer is een remake van Kanye West zijn Bound 2. Je weet wel, dat ene nummer van Kanye West en Kim Kardashian op de motor. Life gaat dan ook al een flinke tijd terug, Rudeboy was de eerste single, die verscheen al in december 2013 (nu alleen te beluisteren op de Deluxe edition).

Sigma is een drum and bass koppel uit Engeland: Cameron Edwards en Joe Lenzie. De twee leerden elkaar kennen op de Leeds University. Sigma begon in 2006 als duo en hebben heel wat omzwervingen gemaakt om uiteindelijk tot hun ‘sound’ te komen. Mainstream drum and bass zoals bijvoorbeeld ook Rudimental dat maakt. Met Nobody To Love en Changing scoorden ze al twee nummer een hits in de UK charts.
Op Life kunnen ze putten uit een flink arsenaal aan meewerkende artiesten. Paloma Faith, Rita Ora, Maverick Sabre, Ella Henderson, Labrinth en Ella Eyre. Stuk voor stuk aansprekende namen, waar menigeen jaloers op kan zijn. In een interview met Complex vertelden ze hoe zo’n samenwerking gaat: “We produceren een nummer in de studio samen met schrijvers, daarna bekijken aan de hand van een aantal factoren welke stijl erbij past. Daarna benaderen we de artiest. Belangrijk is dan om te kijken of de vocals passen bij de artiest. En ten tweede, of het past het in hun tijdschema.” Zo was Changing in eerste instantie geschreven voor Ella Henderson, maar uiteindelijk werd toch de keuze gemaakt voor Paloma Faith. Overigens een goede keuze want Changing kan gezien worden als het beste nummer van Life.

Zitten er dan nog nieuwe potentiële hits bij? Running is wat slomere drum and bass, Broken Promises met Maverick Sabre, dat zou wellicht een nieuwe hit kunnen worden. Stay klinkt ook prima, maar mist een echte grote knaller. Lost Away is ook wat aan de rustige kant begeleidt door wat klassieke tonen. Feels Like Home is ineens een verrassing. Weg zijn de energieke tonen, die ingeruild zijn voor de klanken van een akoestische gitaar. Een wat vreemde afwisseling en het nummer wordt dan ook snel wat saai als het tempo ineens is weggekaapt.

Life is een flinke hitfabriek vanwaar je uit een flinke pot energie kan putten en een must have als je een liefhebber van dit genre bent. Edwards en Lenzie hebben in ieder geval weer beloofd om in de studio te gaan, schrijf ze dus gerust op voor je zomerlijstje 2016.