Tabitha – HIT-SIG

Waardering

7

8

Tabitha kennen we eigenlijk nog maar heel kort. In 2017 brak de zangeres door met de track Is Dit Over samen met Ronnie Flex. Toch kunnen we Tabitha echt geen aanstormend talent meer noemen. Op dit moment staat ze op nummer één met de hit Hij Is Van Mij. Met bijna twee miljoen luisteraars per maand op Spotify staat de diva aan de top van de Nederlandse urban scene.

Om aan die top te blijven dropt de Leidse zangeres binnen nog geen jaar een tweede ep. Haar eerste, Gevonden In Verdwalen, stond vol met tracks die gingen over vrouwenpower en de liefde. Tabitha’s vervolg moet vol staan met hits. Tenminste, als we de titel moeten geloven; HIT-SIG.

Vrienden Tot Het Einde is er in ieder geval al eentje. Tabitha opent de ep met een heerlijk positief liedje waar je lichtjes op kunt swingen. Swingen is inderdaad een heel stom woord, maar helemaal los gaan kun je nu eenmaal niet op deze track. Wel maakt het je ‘hitsig’ naar meer.

Het losgaan moet nog even op zich wachten. Traantjes wegpinken wordt het wel. Na Vrienden Tot Het Einde begint Tabitha met ‘Wij zijn misschien een beetje verloren, maar als jij mij nog een keer wilt horen…’. Precies, zo’n track is het. Dan Komt Alles Goed confronteert ons met onze relatie issues. Of die issues nu zijn met je liefje of met jezelf, deze is er eentje voor iedereen. Opnieuw bewijst Tabitha dat ze een fantastische schrijfster is, haar teksten zijn simpel, maar krachtig en heel erg relatable. En kunnen we het even hebben over de vocals? Mijn hemel, wat een fantastische stem heeft deze vrouw.

Dat is trouwens best verfrissend voor een artiest met Nederlandstalige muziek. Alles wordt wordt tegenwoordig maar met een autotune-saus overgoten, maar Tabtiha dacht: f**k die saus, ik ben niet onder de indruk. Net zo weinig als van het ‘stoere’ gedrag van de jongen waar ze over zingt op het nummer Impressed. ‘Boeit mij niet zo/Wat de prijs is van de spullen die je koopt/Gaat niet om de price tag/Zit je hart op de juiste plek’, zingt Tabitha. Een super zoete tekst in een lekkere productie waar heel in de verte wat dancehall invloeden zijn te horen. Hit!

Opgewarmd? Want na de derde track mogen die billen trillen. Ik Heb Je Door (samen met Jayh) is daar perfect voor. Catchy refrein? Check. Zomerse beat? Check. Datzelfde geldt voor Ai (met Rolf Sanchez en rapper Poke). Come My Way is daarentegen iets minder zomers, maar net iets meer sexy.

Tabitha opent HIT-SIG met wat rustige en meer kwetsbare songs en sluit de ep af met hitsige knallers. De Nederlandse superster borduurt lekker verder op het succes van haar debuut ep, maar dan met net iets meer pit.