Festival warming-up: Concert at Sea

Vrijdag en zaterdag is het tijd voor het leukste feestje van Brouwersdam. Daar vindt Concert at Sea plaats. Hier kun je de beste artiesten van Nederland zien, maar ook enkele internationale acts van grote klasse. Nieuweplaat zet voor jou op een rijtje wat je echt niet mag missen tijdens Concert at Sea.

1. Typhoon
De Nederlandse rapper Typhoon heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen in muziekland. Afgelopen jaar was hij ook al te bewonderen op CAS. De hit Zandloper wordt inmiddels op ieder festival meegezongen. Hij is een grote voorstander van kritiek op de maatschappij uiten door middel van muziek. Hun track We Zijn Er is hier een voorbeeld van. Het Serious Request 2015 anthem Niet Weglopen is daarnaast een nummer dat niemand ontgaan kan zijn. Wil je dit van dichtbij meemaken? Ga dan op vrijdagavond naar de Zeeland stage.

2. Clear Clamour
Voor de Zeeuwse band Clear Clamour is CAS ongeveer een thuiswedstrijd. Vorig jaar presenteerde de band uit Goes hun eerste ep Observe the Outcome, en in mei brachten ze een videoclip uit voor hun nieuwste single Flamboyant Man. De vijf heren beschrijven hun muziek als ‘progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock’. Benieuwd wat deze band allemaal te bieden heeft? Op vrijdagmiddag kun je ze zien en horen op de Umoja stage.

Foto: Renée van Exel

3. Will Knox
Een singer-songwriter mag niet ontbreken op het podium van CAS dit jaar. De Londense Will Knox gaat je, met behulp van zijn betoverende muziek, meenemen in zijn verhaal. Zangeres Miss Montreal heeft Knox al gestrikt voor het nummer Thank You, dat is verschenen op haar nieuwste album. Even wegdromen aan de zee? Dan is vrijdagmiddag de Strand stage the place to be.

4. Jeremy Loops
Afrikaanse folkmuziek is iets dat je niet vaak hoort op popfestivals. Jeremy Loops is een typische hipster (baardje, knot, akoestische gitaar en laidback style), maar zijn muziek is alles behalve dat. Op het podium produceert hij geluiden met zijn gitaar, mondharmonica, ukulele en beatbox hij er op los. Zie het als een one-man band. Op zijn nummer Down South kun je horen hoe dat er aan toe gaat. Zien of Loops jou ook versteld kan laten staan door zijn talent? Op zaterdagavond staat hij met al zijn props op de Umoja stage.

5. De Jeugd van Tegenwoordig
Afgelopen najaar hebben ze menig poppodium volledig op zijn kop gezet: De Jeugd van Tegenwoordig. Ze brachten een nieuw album uit, Manon, en wisten alle aandacht naar zich toe te trekken door in de videoclip van hun gelijknamige single een stel katten de hoofdrol te geven. Heeft deze bijzondere rapformatie nog meer uitleg nodig? Volgens mij niet. Gewoon op zaterdagavond langs de Zeeland stage voor een toffe performance.

6. PEER
Er staat nog meer Zeeuws trots op het podium van CAS, namelijk PEER. Vier jongens met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 17 jaar. In 2014 brachten ze hun eerste single Change Me uit, waarmee ze in datzelfde jaar de Buma Music Academy Award hebben binnengesleept. Ze weten daarnaast ook hoe het is om in het voorprogramma van Jett Rebel te staan. Hun nieuwste track heet Get Out! en geeft het talent van de band prima weer. Op zaterdagmiddag kun je deze talenten aanschouwen op de Umoja stage.

Foto: Ruben Abel

7. Skunk Anansie
Waar ze in 2001 nog besloten te stoppen met het maken van muziek, bloeiden ze in 2009 weer helemaal op. Gelukkig maar, anders had de Britse rockformatie Skunk Anansie een aantal weken terug niet op succesvolle wijze het podium van Pinkpop gesierd. De band rondom Skin bracht dit jaar het nieuwe album Anarchytecture uit, waarop onder andere de powerballad Death To The Lovers te vinden is. Op zaterdagavond kun je genieten van deze show bij de Zeeland stage.

8. Guus Meeuwis
Wat is een typisch Nederlands festival als CAS zonder een echte Nederlandstalige zanger? Niks inderdaad. En wie kun je dan beter regelen dan Guus Meeuwis? Niemand inderdaad. Guus is niet alleen meer hét oogappeltje van Brabant, want heel Nederland heeft hem in het hart gesloten. Zijn nieuwste hits Dankjewel en Zonder Jou zullen dit weekend waarschijnlijk te horen zijn, maar daarnaast speelt hij vast ook genoeg klassiekers. Op vrijdagavond is het bier drinken en hossen bij de Zeeland stage.

Hieronder vind je onze Concert at Sea playlist om alvast in de stemming te komen:

Concert at Sea vindt plaats op 1 en 2 juli in Brouwersdam (Zeeland). Tickets zijn uitverkocht.