Geen piemels op het nieuwe album van Wolf Alice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 22 juni komt het nieuwe album van de Londense indierockband Wolf Alice uit. Nieuweplaat sprak met zangeres Ellie Rowsell en bassist Theo Ellis in het pittoreske centrum van Amsterdam om te kijken welke richting ze op willen met hun muziek.

Hoe gaat het nieuwe album worden? Meer gitaar of meer indie?
Theo: Het gaat meer elektronisch en poppy worden, maar toch zit er ook wel een donkere kant in verwerkt. Net zoals bij Giant Peach, die we onlangs hebben uitgebracht. Eigenlijk heeft het alle elementen wel die je in een album zou kunnen stoppen. Ik weet het om eerlijk te zijn ook niet zo goed.

Hebben jullie nu een beetje jullie muzikale weg gevonden?
Theo: We doen gewoon waar we zin in hebben en we experimenteren veel om zo onze weg te vinden. En we zijn ook niet echt op zoek naar onze eigen sound.

Maar gaat iedereen het ook leuk vinden?
Ellie: Ik hoop het. Nog niet veel mensen hebben het gehoord, dus we komen er vanzelf achter. Het maakt het allemaal wel wat spannender en ook een beetje eng.
Theo: Maar wij vinden het in ieder geval wel leuk…
Ellie: Ja! Maar we hebben slechts ongeveer de helft  live gespeeld.

Hoe hebben jullie het album geschreven? Doet één iemand dat of schrijven jullie met elkaar?
Ellie: Dat verschilt eigenlijk per nummer. De nummers hebben we ook al een hele tijd klaar liggen en zijn echt van de afgelopen jaren. Dus het is een bij elkaar geraapt zooitje.
Theo: Ja, er is ook niet echt een thema of zo. Het zijn gewoon nummers die we heel cool vinden. En volgens mij past het wel bij elkaar.

Op de Blush ep staat er een naakte vrouw op de voorkant. Heeft dat nog een betekenis?
Theo: Nee, het is geen tits for the sake of tits, do some rock and drink some Jägermeister. Er zit wel een diepere betekenis achter. De titel is natuurlijk Blush ep en daarom wilden we een heel onschuldig moment vast leggen. Met de kleur van blozende wangen natuurlijk.

En kunnen we ook zo iets van het nieuwe album verwachten?
Theo: Nee, het worden geen vagina’s, piemels…
Ellie: Het is een capture van een film die een vriend van ons heeft gemaakt. Heel mooi met zwart en goud. Hij is trouwens al te zien op het internet.

wolf alice album

Hoe gaan jullie om met bekend zijn? Doen jullie gekke dingen, zoals rock ’n roll auto’s kopen en die in elkaar slaan?
Ellie: Ja zeker.
Theo: We hebben net drie Ferrari’s gekocht en die het water in gereden, want dat kan allemaal. Nee grapje, we zijn helemaal niet zo rijk en beroemd als het lijkt. En ik heb geen rijbewijs, dus ik zal ook geen auto kopen. Ik zou een auto wel kapot kunnen maken, maar dan niet op een rock ’n roll manier. We hebben eigenlijk nog geen gekke dingen gedaan.
Ellie: We worden eigenlijk ook niet echt herkend of zo. Wel na onze eigen shows, maar daar houdt het ook wel mee op.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
Ellie: Eigenlijk uit alles. Natuur, de aanleg om altijd plezier te hebben…
Theo: Ja dat heeft ze echt altijd.
Ellie: En uh, uh, uh… Ik weet het eigenlijk niet. Word ik wel door iets geïnspireerd…
Theo (met mond vol snoepkikkers): Haha. Nou, ik was bijvoorbeeld een grote fan van Queens Of The Stone Age en ik word geïnspireerd door interviews en boeken over mensen en heel veel andere dingen. En zeker ook Haribo snoepjes.

Jullie waren in de HMH het voorprogramma van Alt-J. Hebben jullie de show gestolen? Alt-J is natuurlijk wat rustiger.
Ellie: Zulke harde muziek maken we ook weer niet. We hopen dat mensen die graag naar Alt-J luisteren iets in onze muziek kunnen vinden. Ik bedoel, we spelen ook gewoon mooie rustige nummers en we zijn echt niet een hele harde rock band. Maar het publiek was wel echt heel leuk.

Jullie zijn ontdekt door de BBC. Als een van de lezers dat ook zou willen, hoe doe je dat?
Ellie: Geen idee!
Theo: We kregen een bericht dat we bij de BBC genoemd werden en toen werden we helemaal gek.
Ellie: Ja, zorg er voor dat je een goed team achter je heb. Dan kom je er volgens mij vanzelf. Of je betaalt de BBC een hoop geld. Dat zou misschien ook wel werken.

Bonus vraag: Als jullie iemand ander zouden willen zijn, wie zou dat dan worden?
Ellie: Ik zou wel Nick Cave willen zijn. Hij woont in Brighton en ik wil daar ook heel graag wonen. En door hem ben ik niet bang om oud te worden, want hij wordt naarmate hij ouder wordt alleen maar cooler. En ik wil ook een vrouw en kinderen, haha.
Theo: Johnny Rotten (gitarist Sex Pistols). Hij was echt super cool. Niet nu trouwens, hij wordt er niet knapper op naarmate hij ouder wordt. Of ga ik toch voor de looks… Bob Marley, of Michael Jackson. Zo veel mensen.

 

    Wat vind jij van deze plaat?