Bebe Rexha – All Your Fault: Pt 1

Bebe

Waardering

7

Op dit moment wordt de muziekwereld gedomineerd door een nieuwe generatie popgirls. Zara Larsson en bijvoorbeeld Dua Lipa scoren hit na hit met hun nummers. Zo ook Bebe Rexha. Met haar tal van samenwerkingen met onder andere David Guetta en Martix Garrix en een presentatieklus bij de MTV EMA’s bouwde de Amerikaanse zangeres vorig jaar naamsbekendheid op. Toch is het succes niet aan komen waaien. Al een aantal jaren schrijft en produceert Bebe voor namen als Selena Gomez en Eminem. Met haar eigen album All Your Fault is het tijd voor solosucces.

Nou ja, een album kunnen we All Your Fault eigenlijk niet noemen. Rexha heeft er namelijk voor gekozen om haar eerste plaat in tweeën te splitsen. Twee ep’s dus. All Your Fault: Pt. 1 (het eerste deel) telt zes nummers en bevat de hitsingle I Got You. Het popnummer is niet weg te denken uit de hitlijsten. Niet heel gek; het is fris, vrolijk en hapklare koek voor radiostations.

Als je de ep luistert, kom je er al snel achter dat de 27-jarige zangeres meer in haar mars heeft dan I Got You. Zo is bijvoorbeeld het liefdeslied Gateway Drug tekstueel gezien vele malen beter en heeft het een minder herhalend refrein dan I Got You. Om niet al te zoetsappig over te komen, sluit Bebe haar ep af met Bad Bitch; een samenwerking met rapper Ty Dolla $ign. “You’re fucking with the basics, but you want the baddest” en met de baddest bedoelt ze duidelijk zichzelf. De helft van het nummer zijn de woorden ‘bad’ en ‘bitch’ te horen. Rebels hoor Bebe… Not. Dit soort songs klinken al snel als een cliché, zo ook deze.

Ondanks dat de afsluiter van All Your Fault: Pt. 1 een domper is, is Bebe erin geslaagd om te laten horen wie ze is. Dit komt door de productie, teksten (FUN FACT: Rexha schrijft haar nummers zelf) en de stem van de zangeres. Haar stemgeluid wordt door sommige mensen als ‘schel’ beschouwd, maar het heeft zeker karakter en is eigen. Love it or hate it.

Met deze ep, een Amerikaanse tour die 1 maart van start gaat en All Your Fault: Pt. 2 dat in april uitkomt, lijkt het wereldwijde succes Bebe in de ogen te kijken. Het is allemaal niet heel erg vernieuwend of spannend, maar met haar (geverfde) blonde lokken bewijst Bebe Rexha dat ze één van de popsensaties van dit moment is.

Wat vind jij van deze plaat?