Camila Cabello – Romance

Albumcover van Romance van Camila Cabello voor review

Waardering

7 7.5

8

Eindelijk is het tweede album van de Cubaans-Amerikaanse zangeres Camila Cabello hier. We zijn natuurlijk niet vergeten dat ze ooit deel uitmaakte van de succesvolle meidengroep Fifth Harmony, maar ook zonder de vier andere meiden lijkt Cabello het er goed vanaf te brengen met in 2018 haar album Camila met monsterhits als Havana. Nu is ze terug met Romance. Naar eigen zeggen is dit album een ode aan verliefdheid en haar eigen liefde voor zanger Shawn Mendes, met wie ze sinds dit jaar samen is.

De opener van het album is Shameless en gelijk al een vocaal hoogstandje. Het is niet onbekend dat Cabello’s stem grote hoogtes kan bereiken en ze besloot duidelijk meteen groots uit te pakken. Een indrukwekkend nummer met simpele teksten die goed te onthouden zijn.

Dat lijkt een trend te zijn van de hele plaat. Goede vocals met simpele teksten. Buiten het feit dat al zes van de veertien liedjes eerder zijn uitgebracht als singles waardoor deze al bekend klinken, alle andere nummers zouden ook geschikt zijn als single. De teksten zijn makkelijk te onthouden en ook de beat van de meeste tracks zijn catchy, maar niet heel spectaculair. Señorita, de liefdestrack met Mendes, kan geskipt worden om de simpele reden dat iedereen het waarschijnlijk al duizenden keren op de radio voorbij heeft horen komen en het verder weinig bijdraagt aan de inhoud van dit album.

Dat dit album een ode is aan liefde en romantiek is goed te horen. Bij ieder nummer staat liefde centraal, maar dat maakt niet dat de plaat te zoetsappig is. Er is een goede afwisseling tussen mierzoete nummers zoals Dream of You en pittige dansbare liedjes zoals Liar. Daardoor blijft het fijn om naar te luisteren.

Met First Man heeft de zangeres het beste nummer gekozen om deze plaat over liefde af te sluiten. Het nummer gaat over de liefde tussen vader en dochter. Hoe hij de eerste man is die ooit van haar heeft gehouden en hoe belangrijk het voor haar is dat hij weet dat haar geliefde goed voor haar is. Het liedje speelt in op traditionele elementen van een vader-dochter relatie zoals het moeite hebben met het accepteren van het vriendje en het weggeven bij het huwelijk. Een emotionele en herkenbare track.

Al met al is Romance een fijne plaat die bewijst dat Cabello een groot zangtalent is. Haar vocals in dit album zijn onwijs fijn om naar te luisteren. Dat maakt een beetje goed dat het album verder niet heel spectaculair is. De teksten en beats zijn simpel en weinig verrassend. De plaat is echter een mooi geheel en laat een volledig plaatje zien van wat liefde is.