Jonas Brothers – The Album

The Album

Waardering

6

7

The Album is het tweede album na de comeback van Jonas Brothers in 2019. Volgens de drie broers is het een plaat vol dansbare hits met een 70’s sausje en hebben ze inspiratie opgedaan bij Bee Gees en The Doobie Brothers.

De lp telt twaalf songs. Op een paar liedjes na is het een album met een funky beat en een elektronische sound. Dat is iets wat de broers voorheen niet vaak lieten horen en die verandering is te danken aan producer Jon Bellion. Miracle is de eerste song en heeft een typische Jonas Brothers pop feeling, gemixt met een funky sound. In de muziek hoor je verschillende instrumenten, waarbij de verrassende viool er het meeste uitspringt. Zoals Jonas Brothers bekendstaat, gaat de meeste muziek die ze maken over de liefde en zo kan ook Miracle niet ontsnappen aan een set sexy lyrics. ‘The places that your hands go, miracle!’

Naast funk zijn er ook verschillende songs met referenties naar de gospelmuziek. Zo begint Celebrate! met een koor en komen er verschillende blaasinstrumenten aanbod. Een feestelijk nummer zoals de titel al beschrijft, met dansbare muziek.

Overigens bevat niet alle muziek op The Album de hit-formule die je verwacht van Jonas Brothers. Vooral Wings kent een hele andere aanpak. Het begin is rustig, dan vouwt de song zich verder uit en komen er verschillende uithalen en tempo veranderingen. Hierdoor verliest het nummer ritme en is er geen touw aan vast te knopen. Verder werkt het niet mee dat het nummer maar twee minuten duurt. Ook Sail Away ontsnapt niet aan de rommelige structuur. Door middel van een a capella repetitie van de lyrics ‘sail away’ en bijgevoegde instrumenten en achtergrondzangers, raakt Sail Away helemaal verdwaald in de bridge.

Gelukkig valt het zes dagen eerder uitgebrachte nummer Waffle House niet tegen. Vanaf het begin is het een song met een ritmische beat, waardoor je voeten automatisch van de vloer gaan. Waffle House gaat over hoe je in de liefde elkaar soms niet kan uitstaan, maar toch van elkaar blijft houden. ‘No, don’t get stressed/It’s gon’ get figured out/Oh, deep conversations at the Waffle House.’

Al met al is The Album een plaat met hier en daar de typische popsound van Jonas Brothers. De drie proberen een nieuwe weg in te slaan met de funky sound, maar uiteindelijk klinkt het niet vernieuwend en komen verschillende nummers niet tot hun recht. Desondanks stellen de broers met hun dansmoves nooit teleur en hun gevoel voor ritme is zeker te horen op dit album.

Enthousiaste recensenten en spotters gezocht voor Nieuweplaat