JP Cooper – Too Close

Waardering

7

8

John Paul Cooper, beter bekend als JP Cooper, heeft zijn nieuwe ep Too Close uitgebracht. De Engelse singer-songwriter is bekend van zijn deelname aan Perfect Strangers, een single van Jonas Blue. Verder had de zanger veel succes met zijn single September Song, de tweede track van zijn debuutalbum Raised Under Grey Skies.

Zijn ep opent met Little Bit Of Love, een track waar Cooper de wereld in mei mee opvrolijkte. ‘Dit lied zegt het eigenlijk allemaal, iedereen heeft een beetje liefde nodig’, zegt Cooper over de single. ‘We wilden het eigenlijk later dit jaar uitbrengen maar met alles dat er gebeurt in de wereld was het nu tijd.’ Het is een feel-good nummer met openhartige lyrics.

De tweede track Too Close is het enige nummer dat nog niet eerder uitgebracht is. Het nummer is wat je kunt verwachten van Cooper, een goed te volgen meezinger met een fijne beat en soul. Het lied wordt gevolgd door In These Arms. Dit prachtige nummer heeft een duistere kant. De zanger kijkt terug op de highs en lows van een relatie. Vooral de bijbehorende muziekvideo geeft alle emotie weer, als Cooper vanuit zijn autospiegel deze blije herinneringen ziet afspelen. Cooper is heel divers en dat laat hij met In These Arms maar weer blijken.

Het slotnummer Bits and Pieces is wat langzamer. De stem van Cooper staat centraal en laat ons opnieuw kennis maken met zijn talent. Het lied is zwaar, alsof alles uit elkaar valt. Het heeft die soulvolle teksten waar Cooper bekend om staat. De melancholie van het nummer in combinatie met zijn prachtige stem zijn een mooie afsluiting van een emotievolle plaat.

‘Op verschillende manieren voelt deze plaat als een voorloper op mijn tweede album. Het voelt zo goed om de bal te laten rollen’, zegt Cooper. Er komt veel meer materiaal aan, maar voor nu kan iedereen tevreden zijn met Too Close.