Little Mix – Glory Days

Waardering

6

De muziekwereld is constant in beweging, maar iets wat hot is en blijft zijn girlbands. Het succes van de Spice Girls is moeilijk te evenaren, maar onder anderen Fifth Harmony en de meiden van Little Mix zijn aardig op weg. Misschien is dit een hele gevaarlijke uitspraak, maar door hun enorm grote fanbase lijkt alles wat Little Mix doet, te veranderen in goud.

Perrie, Jade, Leigh-Anne en Jesy, oftewel Little Mix, gaan als een speer. Nadat ze de Britse X-Factor wonnen in 2011, hebben ze drie albums uitgebracht die allemaal debuteerden in de top vijf van hun thuisland Engeland. Na Little Mix’ laatste album Get Weird en een internationale tour is het tijd voor een vierde album; Glory Days. Ze gaven in meerdere interviews al aan dat Glory Days meer ‘dirty’ zou gaan worden, maar hoe ‘dirty’ kun je gaan als je fans niet ouder dan vijftien jaar zijn? Toch niet heel ‘dirty’ als we naar Glory Days luisteren…

De openingstrack en de eerste single van Glory Days, Shout Out To My Ex, is een regelrechte hit. Het nummer stond na een paar dagen op de eerste positie in Engeland en ook in Nederland doet de diss-track naar Perrie’s ex Zayn Malik het erg goed. Deze hit kreeg veel kritiek, omdat het nogal zou lijken op Ugly Heart van G.R.L. uit 2014. Little Mix geeft een verkeerde indruk door het album te openen met Shout Out To My Ex, want behalve de tekst “I hope she gettin’ better sex/Hope she ain’t fakin’ it like I did” is er niets stouts aan het lied. Ook F.U. (het derde nummer op de plaat) klinkt erg veilig en heeft een kinderlijke sound.

Eenmaal aangekomen in het midden van het album komen we erachter waar Glory Days voor moet staan. Down & Dirty is een echt elektropopnummer. De krachtige vocals en lekkere beat zorgen ervoor dat je je voelt zoals de meiden zich willen uitstralen in het lied, namelijk: sexyness. Het nummer dat daarop volgt, Power, is misschien wel de sterkste track van het album. Power is net als Down & Dirty elektropop en laat zien wat Little Mix allemaal in hun mars heeft; een beetje rap, dansbare sound, catchy refrein en hier en daar wat uithalen.

Op het einde van het album (op de deluxe versie, dat wel) is een akoestische versie van de tweede track van Glory Days te horen. De dames van Little Mix hebben van het elektronische Touch een heuse ballad gemaakt. En wat voor één! Vooral het gedeelte van brunette Jesy is een kippenvelmomentje.

Little Mix heeft bij Glory Days overal aan gedacht. Er zijn trompetten te horen, ballads, een samenwerking met meidenidool Charlie Puth, catchy deuntjes en teksten die gaan over waar alle meisjes van houden; jongens! Toch slaan ze hiermee de plank een mis. Sexy, elektronische nummers worden gevolgd door nummers die een K3-sound hebben. Hierdoor komt de boodschap die Little Mix wil geven met Glory Days niet over en is de plaat een rommeltje. Wel zijn alle tracks van de plaat stuk voor stuk erg catchy radio-hits, iets waar hun fans ontzettend blij mee zullen zijn. De enorme hoeveelheid fans zullen er dan ook voor zorgen dat ook dit album van de meiden een groot succes zal worden.