Miley Cyrus – SHE IS COMING

Waardering

7

Miley Cyrus (26) is zo’n zangeres die alles helemaal eigen maakt. Laat haar een hoofdrol in een kinderserie spelen en she kills it. Laat Miley twerken tijdens de MTV-awards en de hele wereld praat over haar. En oja haar laatste country-album rockt ze ook maar eventjes. Country, Hannah Montana, rebelse pop, hiphop; Miley does it all. Of de superster nu 35 verschillende persoonlijkheden heeft of gewoon heel veelzijdig is, is de vraag, maar met de release van haar gloednieuwe ep She Is Coming bewijst ze dat ze het ook allemaal tegelijk kan.

Miley Ray Hemsworth (Miley’s echte naam tegenwoordig) dropte afgelopen vrijdag het eerste deel van een reeks ep’s die eraan zien te komen. She Is Coming is de eerste dus. De openingstrack van de ep – Mother’s Daughter – is gelijk al een hoogtepunt. Op het speelse dark popnummer zingt Miley: ‘Hallelujah, I’m a freak’ en ‘I’m nasty/I’m evil’. Ook de vogue-geïnspireerde samenwerking met Rupaul, Cattitude, is een ‘fun’ nummer. ‘I love you Nicki, but I listen to Cardi.’ Lekker gek, zoals we haar kennen uit de 2013 Bangerz-fase.

Mother’s Daughter en Cattitude zijn niet de enige tracks die geïnspireerd zijn uit een vorige era van Miley. The Most bijvoorbeeld. Die lijkt qua productie en door Miley’s uithalen op een moderne versie van haar hit The Climb uit 2009. Over die uithalen gesproken. Die komen bij The Most wel even binnen. Het country-achtige en bijna boze stemgeluid van de Amerikaanse zangeres is prachtig.

Een ander hoogtepunt van She Is Coming is Party Up The Street. De tekst is niet zo spannend en de vocals ook niet, maar het nummer is zijn geheel is een heel bijzonder zomerliedje. Een niet zo’n standaard opbouw en lage en rustige vocals. Om eerlijk te zijn, heeft het wel iets weg van Madonna’s recente single Medellín. Alleen dan veel beter. Het knappe zusje zeg maar. De klassieke instrumenten op het einde van Miley’s track geven het nummer nog meer shine.

Hebben we met deze ep een 36e persoonlijkheid van mevrouw Cyrus ontdekt? Nee, want alles wat Miley op deze ep heeft gestopt lijkt geïnspireerd te zijn op muziek die ze al in het verleden heeft gemaakt. In dit geval helemaal niet erg, hartstikke lekker juist. We zijn benieuwd wat de komende twee ep’s nog gaan brengen.