Niall Horan – The Show

The Show

Waardering

8

9

Toen Niall Horan in 2020 zijn tweede studioalbum genaamd Heartbreak Weather uitbracht, was het idee om hier de wereld mee rond te touren. Dit plan werd echter al vrij snel van de tafel geveegd toen de hele wereld op slot ging wegens de uitbraak van het coronavirus. Net als de rest van de wereld zat ook Horan opgesloten in zijn huis en dus zat er maar één ding op voor die Ier: nog meer muziek gaan maken. Deze isolatie heeft uiteindeljik geresulteerd in het frisse The Show.

Je zou de voorstelling op het derde studioalbum van Horan prima kunnen opdelen in drie stukken. Het voorprogramma zou bestaan uit de powerballads Heaven en On A Night Like Tonight. De luisteraar wordt warm gemaakt met licht energieke opwarmers. Hierna volgt het energieke hoofdprogramma dat bestaat uit If You Leave Me, Meltdown, Save My Life en Must Be Love. Waar If You Leave Me en Must Be Love misschien aanzetten tot licht gewoel, kunnen bij Meltdown en Save My Life de dansmoves écht uit de kast getrokken worden. De toegift bestaat uit The Show, You Could Start A Cult en Science. De nummers zijn een stuk kleiner van aard en dit resulteert in een prettig een-op-een moment.

Op The Show stelt Horan zichzelf een boel vragen. De ex-One Direction’er is eerlijk en oprecht met de luisteraar. Alle twijfels en onzekerheden worden op tafel gelegd. Thema’s als depressie, ouderdom en liefde staan hier centraal. Deze thematiek is verre van origineel en des te knapper dat Horan het zo verfrissend weet te brengen. Een voorbeeld hiervan is het liefdevolle You Could Start A Cult. De slagzin ‘Baby, you could start a cult, you see’, komt extra goed uit de verf door de voorgaande harmonica intermezzo. The Show zit vol met dit soort memorabele slimmigheidjes.

The Show is een dertig minuten durende frisse zomerbries. Het derde studioalbum van Niall Horan is een prettige balans tussen zwoele en energieke nummers. De Ier had een aantal jaar om écht de tijd te nemen voor dit album en dat is dan ook terug te horen. The Show is zonder twijfel het beste wat Horan tot nu toe heeft laten horen en doet verlangen naar meer.