Skunk Anansie – An Acoustic Skunk Anansie Live In London

Waardering

8 Totale CD

Skunk Anansie is een in 1994 opgerichte Britse band, die vooral bekend is geworden met de hits: ‘Weak’ (1996), ‘Hedonism’ (1997), ‘(Brazen) Weep’ (1997) en ‘Secretly’ (1999). Met An Acoustic Skunk Anansie – Live In London leveren zij hun eerste akoestische album af.  Het is een registratie van een concert dat de band gaf in april in de Cadogan Hall in Londen. De cd bevat 18 nummers die afkomstig zijn van de vijf eerder uitgebrachte studiealbums.

Speciaal voor dit concert werd de band uitgebreid met een strijkerskwartet en dat is te horen ook. Op veel tracks worden de anders zo aanwezige gitaren vervangen door strijkers. Vreemd genoeg is dat nergens vreemd. Daar waar op studioalbums de nummers vaak gedragen worden door zware gitaarriffs blijven zij akoestisch gewoon overeind. Niet in de laatste plaats door de stem van Skin. In het openingsnummer ‘(Brazen) Weep’ zet zij direct de toon: ingetogen, soms fluisterend weet zij een spanning op te bouwen die ze in de meeste nummers die daarna komen vasthoudt. Misser is ‘I Believe In You’ dat heel dicht tegen het origineel aanleunt maar nergens spannend wordt omdat de gitaren ontbreken. Hoogtepunten zijn het al eerder genoemde ‘(Brazen) Wheep’, ‘Because Of You’, ‘Charity’ en ‘Charlie Big Patato’. Wat een stem heeft die vrouw!

Speciale vermelding krijgt ‘I Do Something To You’. Een cover van een nummer van Paul Weller (The Jam, The Style Council) wat als origineel al een bijzondere mooie track is maar door Skin naar een hoger niveau wordt getild.

Label: V2

Luister zelf!