Westlife – Wild Dreams

Wild Dreams

Waardering

7

Met het nieuwe album Wild Dreams toont Westlife dat ze niet stil hebben gezeten. De elf liedjes van het album variëren van rustige ballads tot moderne popsongs. Deze variatie laat zien dat de band vocaal in topvorm is. Wild Dreams is een krachtige opvolger van het album Spectrum waarmee ze in 2019 een comeback maakten. De vier zangers laten met dit album zien dat ze als band gegroeid zijn.

Het album wordt geopend met het eerder uitgekomen nummer Starlight, dat meteen een frisse inleiding biedt. De vervolgens nieuwe Alone Together is een nummer dat niet per se heel vernieuwend is. Toch zorgt de opbouw naar het refrein met de makkelijke songtekst ervoor dat het een goede plaat is voor op de radio. Daarnaast blijft de songtekst hangen in je hoofd, wat het erg catchy maakt om naar te luisteren.

De meerstemmigheid en de samenzang in het opzwepende nummer Wild Dreams laat horen waarom de zangers nog altijd hoog scoren in de Britse charts. Het uptempo ritme en de pakkende melodielijn geven de perfecte combinatie voor een dansnummer.

Het hoogtepunt van het album is de aangrijpende ballad Lifeline. De prachtige (strijk)instrumenten met de beladen songtekst werken meeslepend. Toch zijn het de vocals die de passie van het lied overbrengen. Een echte tranentrekker voor tijdens een live concert.

Do You Ever Think of Me is een goed voorbeeld van een moderne popsong. Het past bij de tijd en het lied is herkenbaar. De vocale trappetjes in het refrein maken het aantrekkelijk om naar te luisteren. Het is niet het sterkste nummer op Wild Dreams, maar zeker een goede aanvulling. Daarentegen is Magic vernieuwend door een aparte wending in het refrein met de instrumenten. Door het samenspel van de piano, gitaar en drum krijgt het nummer een 00’s vibe. Een zeer leuke twist op het album.

Het album sluit af met een hoopvol nummer over het missen van iemand: Always With Me. De rustige gitaar, zachte piano en vloeiende strijkinstrumenten in combinatie met de herkenbare songtekst zorgen voor een pakkend laatste nummer. Hierdoor wordt het album afgesloten met een voldaan gevoel.

Hoewel Wild Dreams niet compleet vernieuwend is, laat Westlife zien dat het kan en waarom de band zo goed functioneert. Door de variatie aan nummers is het de moeite waard om het te luisteren.