Festival warming-up: Milkshake Festival

De Pride staat voor de deur en dus ook Milkshake Festival. Het dancefestival for boys who love girls who love girls who love boys who love boys – voor iedereen. F*ck hokjes. Alleen maar liefde voor elkaar en alles mag. Aanstaand weekend is het weer zover in het Westerpark in Amsterdam. Wij hebben de acts voor je op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen.

MEROL (zaterdag 17:00 – 17:15, Janey)
Lekker met de meiden, jongens en alles in between meezingen met de hits van MEROL. En hits, die heeft deze meid wel hoor. Het afgelopen jaar is Nederland een superster rijker. MEROL’s liedjes Hou Je Bek En Bef Me, Borderline en of course Lekker Met De Meiden gingen stuk voor stuk viral. Haar nieuwste pareltje Geen Reet mag er ook wezen trouwens.

Doppelgang (zaterdag 18:00 – 19:30, Supertoys)
Och, wat zijn ze toch knap en dan ook nog eens tweeling (twee keer zoveel om naar te kijken). Toch zijn de broertjes van Doppelgang zijn meer dan alleen mooi. Met een geweldige dj-sets blazen ze iedereen omver. Onder de LGBTQ+ community zijn ze al een begrip en daarom ook geen Milkshake zonder Doppelgang. Om 6 uur check je ze bij de stage van Supertoys.

Latifah (zaterdag 18:30 – 19:00, Vieze Poezendek)
Met Latifah op het dek van de ‘Vieze Poezen’ wordt Milkshake even omgetoverd tot een nederhopfeestje. Latifah heeft pit, goede raps, catchy hits en – voor Milkshake zeker niet overbodig – gezellige en gekleurde pruiken. Laten we hopen dat ze wat nummertjes zingt van haar gloednieuwe plaat Van Meisje Naar Een Vrouw, want wauw – dat is me er toch eentje.

Lady Bee (zaterdag 21:00 – 22:00, Janey)
Deze dame kun je kennen van de hit Geen Tijd Voor dat samen met I Am Aisha, maar ook internationaal gaat de Nederlandse Lady Bee lekker. Het afgelopen jaar bracht ze nummers uit via het dance-label Spinnin Records. Haar tracks zijn zitten vol met pit en house. Dansjes rond (tijd) bij Janey Stage gegarandeerd.

Inner City (zondag 18:30 – 19:30, Supertoys)
Eind jaren tachtig scoorden Kevin Saunderson en Paris Grey twee dikke hits. Onder de naam Inner City. Big Fun en Good Life? Gaat er al een belletje rinkelen? Ja toch? Het Amerikaanse duo maakte heerlijke techno/house-muziek, maar na een aantal jaar leken ze van de aardbodem te zijn verdwenen. Tot nu! Kevin had wel zin in een reünie en ook Paris voelde wel wat om Inner City nieuw leven in te blazen en zo brachten ze een paar weken terug hun comeback-single Need Your Love uit. Tijdens hun set op het festival kun je veel oude tracks verwachten, maar dus ook nieuwe.

Jodie Harsh (zondag 17:15 – 18:30, Transformer)
Je hebt sterren en je hebt supersterren. Jodie Harsh is een superster. De dragqueen en dj draaide op de meest exclusieve feestjes van de grootste sterren en is besties met zangeres Fergie. Maar Milkshake is zeker niet te min voor de queen. Integendeel. Dit is niet de eerste keer dat Jodie draait op het festival. Zo was ze vorig jaar ook al onderdeel van de line-up. Op de zondag draait ze net iets meer dan een uur op het podium van Transformer.

Melanie C & Sink The Pink (zondag 17:30 – 18:30, Supertoys)
Afgelopen lente maakte de Spice Girls hun comeback met een reeks concerten in de UK. Goed nieuws voor alle 90’s-kids uit Nederland; Sporty Spice a.k.a. Melanie C staat op Milkshake. Samen met Sink The Pink zal Mel alle grote Spice-hits zingen. ‘Slam your body down and zigazig ah!’

Valentijn de Hingh (zondag 15:30 – 16:30, Vieze Poezendek)
Model, columniste, activist en dj Valentijn de Hingh is nog maar 29 jaar, maar nu al een ouwe rot in het vak. Positief bedoeld hoor. Haar dj-sets zijn elk feestje wat maar in je op kunt komen al af geweest. Pop, r&b, dance; Valentijn draait alles, als het maar hitjes zijn. We like that!

Check hieronder de aftermovie van Milkshake Festival 2018!