Festival warming-up: Vunzige Deuntjes Festival

Zaterdag komt de hele Nederlandse urban scene (en misschien wat processierupsen) samen in het Amsterdamse Bos voor het Vunzige Deuntjes Festival. Ronnie Flex, Tabitha, Bizzey; ze zijn er allemaal. Over de term ‘urban’ valt nog te twisten. ‘Urban’ is tegenwoordig namelijk gewoon echt pop(ulaire)muziek toch? Pop of urban, een ding is zeker: warm die bilspieren maar op, want aan schudden met die kadetten is geen ontkomen aan. Wij hebben de ‘vunzigste’ acts van het festival voor je op een rijtje gezet.

Yung Felix (16:00 – 17:00, Mainstage)
Als er iemand is die de Nederlandse muziekwereld domineert is het Yung Felix wel. ‘Tis een anderrrre trein, loco locomotief.’ Ken je wel toch? Of zijn meest recente hit OEFF? Mocht je nu wel een luisteren naar hiphopmuziek in je moerstaal, dan moet je tussen vier en vijf bij de Mainstage staan. De kans is heel groot dat jij alles kunt meezingen. Niet alleen scoort de hij met zijn solosingles, hij produceert ook nog eens al jouw favoriete tracks. Famke Louise, Bizzey, Maan, ze kloppen allemaal aan bij meneer Felix om hun muziek te maken.

Jayh (16:00 – 16:30, Wasserette x Afrolosjes)
Het al meer dan tien jaar geleden dat Jayh zijn eerste muziek dropte. Een ouwe rot kun je hem misschien wel noemen, maar nog steeds is de rapper helemaal aan. Schattige liefdesliedjes, keiharde rap of hete zomertracks. He does it all. Het podium van Wasserette en Afrolosjes is tussen vier en half vijf gereserveerd voor de gouwe ouwes (en natuurlijk ook nieuwe muziek) van Jayh.

Nikky Adriana (16:30 to 18:00, The Athlete’s Foot x XITE)
Iemand die nog niet zo lang bezig is, is Nikky Adriana. Is ze bij jou nog steeds niet in de picture? Is helemaal niet erg, want daar komt snel verandering in. De Amsterdamse dj zette het afgelopen jaar de clubs opstelten met haar hete r&b-sets en morgen ook het einde van de middag in het Amsterdamse Bos.

Tabitha (18:00 – 19:30, The Athlete’s Foot x XITE)
Who run the world? Girls! Mede dankzij Tabitha. Hij Is Van Mij, Jou & Mij, Ai, Come My Way. Allemaal hits van de Leidse zangeres die ze ook nog eens zelf heeft gepend. Het afgelopen jaar bereikte een aantal van de hiervoor genoemde liedjes de gouden status en is Tabitha op dit moment de meest gestreamde vrouwelijke artiest uit Nederland. Een queen noemen we dat. Naast dat Tabitha druk bezig is met haar nieuwe album, geeft ze morgen twee shows op het festival. Eentje op de mainstage en de tweede in de avond bij het podium van XITE.

Sarita Lorena (16:40 – 17:00, Latin Stage)
Niet alleen Tabitha is Nederland aan het veroveren, ook Sarita Lorena is hard op weg. Met haar sassy teksten, prachtige bos haar en haar lekkere stemgeluid zijn we sinds dit jaar een superster in the making rijker. Op dit moment scoort Sarita een bescheiden hitje met Ronnie Flex, maar haar track Denk Maar Niet is er ook zeker een voor je vunzige afspeellijstje.

Ronnie Flex & Deuxperience (19:00 – 20:00, Mainstage)
Dat Ronnie Flex meer is dan alleen ‘een rapper’, heeft ‘ie allang bewezen. Alles wat hij maakt verandert in goed. Ronnie’s singles worden bij de tientallen miljoenen gestreamd op Spotify en hij blijft zichzelf steeds vernieuwen. Luister alleen al naar zijn nieuwst track. Samen met Sarita dropte hij een tijdje terug het zomerse Haal Me Naar Boven met een gezellige Latin-vibe. Er is geen twijfel over mogelijk dat Ronnie met zijn band een van de hoogtepunten wordt van het Vunzige Deuntjes Festival.

Latifah (19:50 – 20:10, Wasserette x Afrolosjes)
Vier jaar geleden zette Latifah zichzelf op de kaart met een freestyle tijdens een 101Barz-sessie. De rapper uit Amsterdam Zuidoost rapte en ratelde teksten waar je mond van openvalt. Positief hoor. Latifah is een bazin en dat is te zien haar haar succes. Met haar debuut-ep gooide ze hoge ogen en vandaag dropte ze haar allereerste echte album Van Meisje Naar Een Vrouw.

Bizzey (22:00 – 23:00, Mainstage)
En last but zeker not least; Bizzey. Heeft deze man überhaupt nog een introductie nodig? Wel? Oke, een hele korte dan. Hitkanon, koning van Spotify, voormalig Yellow Claw-lid en op dit moment ongekend populair als soloartiest. Hits als JA!, Traag en Hup zijn vunziger dan vunzigst en daarom is Bizzey de perfecte afsluiter van het festival dit jaar.