Het Beste Van De Maand April

April

April. Een maand waarin covers een groot aandeel hadden met het tribute-album aan Elton John en singles van onder andere Nothing But Thieves en Radical Face. Verder keerden toppers Kanye West, Ariana Grande en Arctic Monkeys terug. Al doet laatstgenoemde het voorlopig zonder single, maar enkel met een albumaankondiging.

Track op repeat

Op 19 april plaatste Ariana Grande een snippet op social media van haar eerste nieuwe muziek sinds de aanslag in Manchester tijdens haar concert, die 22 mensen het leven kostte. De dertig seconden durende preview deed mij en de rest van de wereld denken dat het een ballad zou zijn. Op een gospelachtige manier zingt Grande over een pianoriedeltje. De single No Tears Left To Cry leek een klassieke tribute te worden voor Manchester. Niets bleek minder waar. Na nog geen achttien seconden switcht Ariana de track naar een speels popnummer met So I’m pickin’ it up, pickin’ it up/I’m lovin’, I’m livin’, I’m pickin’ it up.’ Alhoewel No Tears Left To Cry zo in het rijtje van tijdloze treurige liedjes past, is de single er opnieuw eentje voor op de dansvloer. (Door Wessel Uphoff)

Beluister hieronder onze afspeellijst van de maand april.

Topalbums

Naaz – Bits Of Naaz (8,5)
De Rotterdamse Naaz maakt heel snel naam in Nederland en haar ep Bits Of Naaz kreeg dan ook een 8,5. Haar bagage uit het verleden gebruikt ze heel mooi om krachtige nummers af te leveren. ‘Power anthems die haar luisteraars een boost in hun zelfvertrouwen en positiviteit geven.’ Lees hier de recensie.

Otzeki – Binary Childhood (8,5)
Een ravepop-duo uit Groot-Brittannië. Wat kan je daar nu allemaal van verwachten? Nou, behoorlijk veel zo blijkt, want hun Binary Childhood zorgde voor een hoop enthousiasme op de redactie. Althans, bij degene die de taak had Otzeki te recenseren. ‘Otzeki is Oscar and the Wolf, maar dan terug gestript naar de essentie, zonder de prismatische toeter-en-bellen-parade, maar naakt. Naakt en echt.’ Lees hier de recensie.

Michelle David & The Gospel Sessions – The Gospel Sessions volume 3 (8,5)
Gospel is nu niet direct een genre dat heel veel aandacht krijgt op Nieuweplaat, maar dat het dat (soms) verdient, bewijst Michelle David & The Gospel Sessions wel. En daarvoor hoef je niet eens aan de kerk toegewijd te zijn. ‘Zelfs als je niet in de heer bent, is er genoeg schoons op deze plaat te ontdekken.’ Lees hier de recensie

Verder terug in de tijd? Lees hier ons overzicht van de maand maart.