24K Magic – Bruno Mars

Waardering

8

7

Bruno Mars is terug met een gloednieuw album. Hij heeft zich in de afgelopen jaren opnieuw uitgevonden want 24K Magic bevat veel ballads, iets wat we niet gewend zijn van de Amerikaan. De ballads vullen de hits op het album ontzettend mooi aan. Mars krijgt het weer voor elkaar een prachtplaat neer te zetten!

Het is alweer vier jaar geleden dat Bruno Mars ons verblijdde met zijn album Unorthodox Jukebox. Met nummers als Locked Out Of Heaven en Treasure veroverde hij destijds de hitlijsten, en dat doet hij nu weer. In de aanloop naar de release van dit album gaf hij al enkele voorproefjes weg, zoals 24K Magic en Versace On The Floor. Met titelsong 24K Magic kwam hij al hoog op de ranglijsten te staan en dit album bevat nog meer pareltjes!

Een van die pareltjes is Chunky, een funky nummer waarbij je voeten vanzelf gaan bewegen. Een vrolijk nummer dat je constant op repeat wil gaan draaien. In dit rijtje past ook Finesse. Beide nummers hebben een aanstekelijk deuntje en liggen zeer gemakkelijk in het gehoor. Een ander topnummer van het album is de single Versace On The Floor. In deze rustige ballad hoor je vooral de stem van de zanger en blijven de instrumenten op de achtergrond, waardoor het lied extra gevoelig wordt. Verder wordt het album – rondom de grote hits – opgevuld met heerlijke, rustige nummers. Iets wat we niet van Mars gewend zijn. Nummers als Calling All My Lovelies en Too Good To Say Goodbye zijn de perfecte afwisseling als rustige (en soms zelf romantische) ballads.

Een van de mindere nummers op het album is toch wel Perm. In deze rapsong lijkt de zanger even in de huid te willen kruipen van CeeLo Green. Hoewel het geen slecht nummer is, mist het een hoogtepunt. Hierdoor is het toch een van de magere nummers op de plaat. Een van de verrassingen van dit album is actrice Halle Berry, in het hiervoor ook al aangehaalde nummer Calling All My Lovelies. In de rustige ballad is Mars op zoek naar een warme omhelzing van een vrouw. Helaas voor Mars neemt Berry haar telefoon niet op en krijgt hij haar voicemail. Dit is een van de gevoeligste songs van het album.

Bruno Mars flikt het weer om een lekker album neer te zetten. Hij heeft een goede afwisseling gevonden tussen zijn ballads en uptempo nummers. Met de helaas maar negen nummers kunnen we wel weer even vooruit, maar we zijn toch wel benieuwd waarmee de zanger ons de volgende keer weer verrast!