Astrid S – Trust Issues

Waardering

5

6

6

6

Zes jaar na haar doorbraak in het thuisland Noorwegen hoopten veel fans eindelijk een volledig album van Astrid S te horen. Die wens werd niet ingewilligd, want de jonge popzangeres durfde het na een aantal EP’s kennelijk nog steeds niet aan om de stap te zetten naar een langer album. En dat terwijl veel van haar muziek wel aanslaat. Ook buiten Scandinavië. Last van trust issues richting haar publiek, misschien.

Vijf liedjes staan er op de EP, die begint met de kalme opener Doing To Me: een qua melodie fijn nummer, maar de teksten zijn redelijk lui geschreven en weinig origineel. De productie redt het dan nog enigszins. Die is prima en de vocale, beetje ‘robotachtige’, effecten die hier en daar worden gebruikt werken goed met Astrids stem. Over de titeltrack Trust Issues valt hetzelfde te zeggen. Het aanstekelijke Emotion is gelukkig al veel beter. Een opgewekt nummer met in vergelijking met de andere tracks veel beter schrijfwerk en een sterk en bombastisch refrein, waarbij vooral het daaropvolgende fluitje erg in je hoofd blijft zitten.

Na Emotion gaat de EP weer verder op dezelfde manier als waar die mee begon: nog twee oké popnummers. Maar als je denkt nog verrast te worden, kun je maar beter iets anders opzetten. Net als de twee eerste tracks zijn de teksten maar weinig origineel en hier is ook de productie niet heel bijzonder te noemen.

Om terug te komen op dat door fans gehoopte album: het is misschien maar beter dat het er nog niet van is gekomen. Trust Issues is zeker geen slechte plaat, maar er springt maar één nummer echt boven de rest uit. De overige vier tracks zijn namelijk over het algemeen behoorlijk hetzelfde en ook niet heel interessant – vooral de teksten zijn wat vaak saai – iets wat ook al te merken op haar vorige EP’s. Het klinkt niet slecht, maar het is toch allemaal een beetje generiek. Daarom is het maar de vraag of, als een EP al niet enorm kan boeien of verrassen, een volledig album op dit moment een goed idee is. Deze plaat duurt slechts een kwartier en dat is precies goed. Een volledig album met dezelfde muziek zou misschien minder goed te doen zijn.