Danny Vera – The New Black & White Pt. III

Waardering

7

8

In 2014 bracht Danny Vera de eerste editie van The New Black & White uit. Na The Outsider in 2016 is nu The New Black & White Pt. III op zowel cd als 10 inch vinyl verkrijgbaar. Daarmee is het alweer het negende album van Vera sinds zijn eerste debuut in 2002.

Het idee voor deze serie is ontstaan in 2014 toen Danny Vera aanschoof aan de tafel bij De Wereld Draait Door, waar hem gevraagd werd om een van zijn guilty pleasures te coveren. Dat optreden resulteerde uiteindelijk in een ep met daarop vijf nummers. In een poging het genre van zijn muziek een naam te geven kwam Danny op The New Black And White: ‘Muziek geïnspireerd op het oude. Eigenlijk als een zwart/wit film die nu gemaakt wordt’.

Alle ep’s van de serie The New Black & White bestaan uit covers en nummers geschreven door Vera zelf en zijn opgenomen in de SSE Noord studio van Frans Hagenaars. Uitzondering op dit album is And I Love Her van The Beatles dat door Danny Vera zelf thuis is opgenomen met zijn iPhone. Naast deze cover van The Beatles zijn ook One More Try van Timmy T en Baby Don’t Go van Close II You als cover op de plaat te vinden.

Op deze nieuwe plaat zijn ook drie eigen nummers van Vera te beluisteren. Het eerste is het protestlied Snow in April waarbij een Frank Sinatra gevoel niet te voorkomen is. Dit wordt nog extra versterkt door de big band die in deze track op een fijne manier aanwezig is. Naast het eerste werk wat Vera ooit zelf schreef Running & Hiding is het mooie country nummer Toothpick Louie te horen. Dit schreef Danny Vera ter nagedachtenis aan zijn vader die vorig jaar oktober is overleden.

Dat er een hoop mooi werk uit Zeeland komt dat wisten wel al, maar dat Vera meer is dan de artiest die elke week langs komt bij Voetbal Inside wordt met het album The New Black & White Pt. III wederom bevestigd. Nummers coveren is altijd risicovol want je kan daarmee zomaar de plank behoorlijk mis slaan. Danny Vera laat ook op deze ep horen dat het in een ander jasje gieten van een bestaand nummer aan hem toe te vertrouwen is. Zijn voorliefde voor de jaren ‘50 – ‘60 en de country en rock & roll sound geven het weer de echte Vera sound zoals we dat van hem gewend zijn. De mix van covers en eigen muziek heeft weer geresulteerd in een mooi album en daarmee is The New Black & White Pt. III van begin tot eind fijn om te horen.